Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 21-10-2004

Eenzijdig ongeval
ELIM - Woensdagmiddag reed een 39-jarige vrouw uit Elim met haar auto over de Carstensdijk. Door onbekende oorzaak raakte zij van de weg en schampte in de linkerberm een boom waarna zij in de rechterberm tot stilstand kwam. Zij werd door medewerkers van de brandweer uit haar auto bevrijd en ter plaatse door medewerkers van de Ambulancedienst behandeld voor rug- en nekklachten. De auto raakte total loss.

Bromfietsers gewond
EMMEN - Woensdagmiddag reed een 16-jarige knaap uit Emmen op zijn bromfiets over de Oosterveldsestraat. Hij vervoerde als duopassagier een even oude jongen uit Emmen. In een bocht werden zij ingehaald door een personenauto, bestuurd door een 24-jarige man uit Klazienaveen. Deze auto raakte in een slip waardoor hij met de achterzijde de ingehaalde bromfiets raakte. Hierdoor werden beide jongens als het ware gelanceerd waarna zijn in een tuin terechtkwamen. De auto kwam ook in de tuin tot stilstand. Beide jongens werden per ambulance naar het scherperziekenhuis in Emmen overgebracht, de ene jongen met een beenfractuur, de andere met een sleutelbeenfractuur.

Politie houdt militair aan
DARP - In de nacht van woensdag op donderdag negeerde een 25-jarige militair uit Assen de wegwerkzaamheden op de Ruiterweg. Met hoge snelheid reed hij vervolgens in de richting van de Helomaweg waarna hij kort voor de rotonde op een bult gefreesd asfalt stuitte. Hij werd gelanceerd en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. Een ademanalysetest leverde een alcoholpromillage van 1,5 op. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, de Koninklijke Marechaussee handelt het verdere onderzoek af.

Agenten sluiten man in
ASSEN - Woensdagmiddag deed een 17-jarige jongen uit Assen aangifte van bedreiging, mishandeling en afpersing. Hij werd in de Neptunuspassage door een man onder bedreiging van een mes gedwongen bier en fruit te kopen en hij werd door de man geslagen in zijn gezicht. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie in de Oude Molenstraat even later een 21-jarige man uit Assen aanhouden. Hij is ingesloten voor het verdere onderzoek.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-36 12 94 of 06-53 23 80 59. Daarna verzorgt Bert Visser de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur. Telefoon 06 - 51 61 16 29.