Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Drie avonden feest in Barendrechts theater

Het Kruispunt viert heropening en 10-jarig bestaan

BARENDRECHT (donderdag 21 oktober) - Na een verbouwing van vier en een halve maand heropent het Barendrechtse Theater Het Kruispunt (Middenbaan 111) donderdagavond 21 oktober haar deuren. Daarnaast is het dubbel feest, want Theater Het Kruispunt bestaat inmiddels exact 10 jaar. Het Kruispunt en de gemeente Barendrecht vieren de heropening en het jubileum met drie bijzondere theateravonden op 21, 22 en 23 oktober. Vrijdagavond 22 oktober is bovendien de officiële heropening, die rond 20.15 uur aan het begin van de voorstelling wordt verricht door de Barendrechtse wethouder Kees Silvis (kunst en cultuur). Gedurende de zomer onderging de theaterzaal van Het Kruispunt een complete metamorfose en kreeg het een nieuw gezicht. De zaal werd onder andere uitgebreid met een heus balkon. Het zicht op het toneel werd verbeterd en de nieuwe theaterstoelen, in totaal 500, gaan zorgen voor een optimale zit. Ook de publieksruimtes, waaronder de foyer en de bovenzalen ondergingen een metamorfose. Met de verbouwing en uitbreiding van de zaal heeft Het Kruispunt een volwaardig theater gerealiseerd. De meeste bezoekers zagen Het Kruispunt voorheen nog al eens als een mix tussen een cultureel centrum een theater. Door de vaste stoelopstelling met geleidelijk oplopende rijen, het vergroten van het comfort in de zaal, het verbeteren van akoestiek en zicht op toneel is Het Kruispunt nu een heus theater. In tegenstelling tot de 420 stoelen van voorheen telt de theaterzaal nu 500 stoelen, verdeeld over de parterre met 340 stoelen en 160 op het balkon. Naast de theaterzaal is ook de foyer veranderd en sfeervoller gemaakt. Aan de buitenkant van het gebouw verrijst een 'dockshelter'. Aan dit overdekte laad- en losperron wordt nog hard gewerkt en de oplevering hiervan volgt binnenkort. De dockshelter en de verbouwing van de theaterzaal zijn gefinancierd door de gemeente Barendrecht en de metamorfose van de foyer wordt betaald uit sponsorgelden.

Nieuwe directeur
Niet alleen veranderde het aanzien van het theater zelf, ook de leiding van het 10-jarige theater in Barendrecht is veranderd. Anne Marie Kalkman treedt in de voetsporen van de vertrekkend directeur Jan Bartels, die negen jaar werkzaam was voor Het Kruispunt. Hij ruilde Barendrecht afgelopen september in voor Delft, waar hij directeur is van Theater De Veste. Anne Marie Kalkman studeerde Theaterwetenschappen en Engels in Amsterdam. Ze werkte achtereenvolgens als directie-assistente bij Stadstheater Zoetermeer, als staflid en producent bij theater Frascatie in Amsterdam en als zakelijk leider bij Theatergroep Max in Delft. Bij de officiële openingsavond op vrijdag 22 oktober neemt Anne Marie Kalkman het stokje van Jan Bartels echt over. Tijdens de officiële avond zijn diverse genodigden aanwezig, waaronder het gemeentebestuur van Barendrecht, de sponsors van Theater Het Kruispunt en collega's uit de theaterwereld.

Een speciaal pretproject van An & Jan
Speciaal voor de heropening van Theater Het Kruispunt maken Marjolein Meijers (beter bekend als Annie van De Berini's) en Jan Rot op 21, 22 en 23 oktober een aparte variant op hun theaterprogramma Grootste Hits deel II. Samen met een zeskoppige All Star Band brengen zij drie op maat gesneden theatrale avonden. Uniek zijn ook de diverse gastoptredens van bekende musici- en artiesten uit de Nederlandse muziek- en theaterwereld. Wie dat zijn blijft tot het laatste moment geheim, maar een spektakel wordt het zeker. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Deze kaarten kosten E 15,- of E 13,50 voor pashouders en E 7,50 voor Vrienden van Het Kruispunt.

Z.O.Z.
Start theaterseizoen
Met de openingsavonden op 21, 22 en 23 oktober gaat ook het theaterseizoen in Barendrecht van start. Ruim 100 artiesten en gezelschappen doen dit seizoen Theater Het Kruispunt aan. En elke dinsdagavond vertoont Het Kruispunt weer de betere publieks- en kwaliteitsfilms. Voor meer informatie over het theaterprogramma, kijk op www.hetkruispunt.nl. Daarnaast is de seizoensbrochure ook gratis op te vragen via info@hetkruispunt.nl of gratis verkrijgbaar bij de kassa van Het Kruispunt.

Openingstijden kassa: ma. t/m vr. van 13.30 tot 16.30 uur. Vrijdagavond van 19.00-20.30 uur en één uur voor aanvang van een theater- en/of filmvoorstelling. Kassa: (0180) 615 958. www.hetkruispunt.nl

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht