Politie Zuid-Holland-Zuid

21/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

21-10-2004 - Persberichten District II

ALCOHOL
PAPENDRECHT Op de Eilandstraat in Papendrecht heeft de politie een 34-jarige autobestuurder uit Papendrecht aangehouden. Na controle bleek dat de man een te hoog alcoholpromillage had. De aanhouding gebeurde op donderdag 21 oktober 2004 omstreeks 02.45 uur.

VERLICHTINGSCONTROLE
GORINCHEM - Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 7 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 6 fietsers die geen of defecte verlichting hadden en 1 automobilist kreeg een bekeuring omdat deze mistlichten aan had. Drie bestuurders kregen een waarschuwing omdat ze de papieren niet bij zich hadden. De agenten hielden de controle op woensdagmorgen, 20 oktober 2004, van 07.00 tot 08.00 uur, op de Stationsweg.

AANHOUDINGEN
GORINCHEM - Twee mannen uit Litouwen van 24 en 27 jaar zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 20 oktober 2004, op de Banneweg. Tijdens een controle troffen de agenten in de auto, bestuurd door de 24 jarige man, inbrekersgereedschap aan en spullen die mogelijk van auto inbraken afkomstig zijn. De 27 jarige man stond gesignaleerd voor auto inbraken in Gorinchem. Beide verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Ze zijn niet erg mededeelzaam. De politie onderzoekt of het tweetal nog meer op hun kerfstok heeft.

HOOFD KLEM
HEI- EN BOEICOP Een 22-jarige man uit Hei- en Boeicop heeft klem gezeten met zijn hoofd. Het slachtoffer was met een ander bezig een zogenaamde kuilgrassnijder los te koppelen. Dat gebeurde op woensdagavond 20 oktober 2004 op de Hei- en Boeicopseweg in Hei- en Boeicop. Op het moment dat de tractor wegreed viel de snijder voorover en kwam de 22-jarige met zijn hoofd klem te zitten tussen de snijder en de achterband van de tractor. Nadat hij los was bracht een ambulance het slachtoffer naar een ziekenhuis in Utrecht.

AANGEHOUDEN
LEERDAM - Een 31-jarige man uit Leerdam is door politieagenten aangehouden wegens diefstal. De aanhouding vond op woensdagmorgen, 20 oktober 2004, plaats in de buurt van het politiebureau aan de Koningin Emmalaan. De verdachte stond gesignaleerd voor diefstal van glaswerk uit een tuin van een woning aan de Vlietskant begin o ktober2004. Politieagenten herkenden de man en hielden hem aan. Hij bekende de diefstal van de drie glaskunstwerken en tevens de diefstal van lege kratten met flessen uit een schuur in Leerdam die hij in dezelfde periode pleegde. Omdat de verdachte nog 70 dagen moet zitten voor andere diefstallen en inbraken is hij na verhoor direct ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.