Politie Zuid-Holland-Zuid

21/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

21-10-2004 - Persberichten District I

INBRAAK SCHOOL
DORDRECHT - In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 oktober 2004, is ingebroken in een school aan de Jacob van Heemskerckstraat in Dordrecht. Na het ingooien van een ruit kon men binnenkomen. In de school werden diverse ruimten doorzocht. Vanuit een afgesloten kast is een geldkistje met als inhoud een klein geldbedrag gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

BELEDIGING
DORDRECHT - Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 20 oktober 2004 op de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht. De jongen reed op zijn fiets en volgde niet de verplichte rijrichting op de rotonde. Toen de agenten hem wilden bekeuren gaf hij zijn naam niet op en beledigde hij de agenten. Daarop hielde zij de jongen aan. Na verhoor, waar hij wel zijn naam noemde, is hij met twee bekeuringen heengezonden.

DRUGS
DORDRECHT Agenten hebben een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Ze controleerden hem op woensdagavond 20 oktober 2004 bij de Jacob Marisstraat in Dordrecht. Plotseling lag ertussen de benen van de man op de grond een zakje met daarin twaalf bolletjes drugs. De verdachte bekende dat de drugs van hem was.

OVERLAST
DORDRECHT Beveiligingsmedewerkers hebben drie jongens overgedragen aan de politie. Op woensdagavond 20 oktober 2004 kwam de melding dat er jongeren voor overlast zorgden ter hoogte van een verzorgingscentrum aan de Haringvlietstraat in Dordrecht. Mogelijk vernielden zij ook bosjes. De agenten namen de drie van 15 en 16 (2x) mee naar het bureau.

ONDERDELEN
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden op een terrein aan de Baanhoekweg in Dordrecht. Medewerkers ontdekten de verdachte die daar rondliep op woensdagavond 20 oktober 2004. Ze hielden hem aan en droegen de 31-jarige over aan de politie. De man verklaarde dat hij kleine computeronderdelen zocht en deze mee wilde nemen.

STOPPEN IN DE TUNNEL
DORDRECHT Een 44-jarige autobestuurder uit Rotterdam is in de tunnel midden op de weg gestopt. Agenten wilden de bestuurder controleren omdat hij over de rijksweg A16 reed maar zijn auto geen verlichting voerde en hij van de ene naar de andere rijbaan ging. In de tunnel tussen Zwijndrecht en Dordrecht stopte de man plotseling nadat hij de politiebus zag. De agenten namen de 44-jarige op donderdag 21 oktober 2004 rond 03.00 uur mee naar het bureau en gaven hem daar enkele bekeuringen.

ALCOHOL EN GEEN RIJBEWIJS
DORDRECHT Op de Singel in Dordrecht hebben agenten een 41-jarige autobestuurder uit Dordrecht gecontroleerd. Daaruit bleek dat de man een te hoog alcoholpromillage had en geen rijbewijs. De politiemensen hielden hem aan. Dat gebeurde op donderdag 21 oktober 2004 rond 05.30 uur.