Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Lunteren - malafide gasfitters proberen man op te lichten
Publicatiedatum: 21-10-2004

Twee nog onbekende mannen hebben deze week in Lunteren geprobeerd een 96-jarige inwoner van die plaats op te lichten. De mannen gaven zich uit als medewerkers van het gasbedrijf en beweerden dat er een nieuwe gasmeter geplaatst diende te worden. Daarbij werd wel geëist dat er een fors geldbedrag op tafel gelegd zou worden. De Lunterenaar kreeg argwaan en ging niet in op het voorstel van de beide `gasfitters', die daarop vertrokken. Bij navraag bleek er inderdaad niets te mankeren aan de gasmeter. Volgens de Lunterenaar zou het gaan om twee mannen met een slank postuur en gekleed in zwarte jassen. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken. In voorkomende gevallen doet men er goed aan niet meteen op de voorstellen in te gaan maar eerst te verifiëren bij het bedrijf, waarvoor men werkzaam zegt te zijn. Bij twijfel waarschuwt u de politie via 0900-8844. Daarbij is een goede persoonsbeschrijving en eventueel kentekens van gebruikte voertuigen van belang om snel en doeltreffend op te kunnen treden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld/Hoevelaken - autokraken

Publicatiedatum: 21-10-2004

Enkele inwoners van Barneveld en Hoevelaken zijn in de nacht van dinsdag op woensdag geplaagd door autokraken. Bij de politie werd tot dusver in totaal negen keer aangifte gedaan. In Barneveld werd tot drie keer toe in gebroken in geparkeerde auto's aan de Vliegersvelderlaan (twee auto's) en op het Gersteland. In Hoevelaken werd ingebroken in auto's op de Boekweitveld, Frans Tromplaan, Kastanjelaan en Sportweg. De buit bestond voor het merendeel uit autoradio's. De politie stelt een onderzoek in en adviseert autobezitters geen waardevolle goederen in hun auto's achter te laten. Niets erin...niets eruit, zo luidt het devies.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles in West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 21-10-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden in het district West-Veluwe Vallei. Er werd gecontroleerd in Barneveld, Voorthuizen, Ede, Otterlo, Garderen en Lunteren. Hieronder een overzicht met de resultaten:

- In Barneveld werd een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de Stationsweg, binnen de bebouwde kom. Dat gebeurde tussen tien en twaalf uur, waarbij de aandacht uitging naar snelheid, rood licht en gebruik van autogordels en helm. Van de 300 gecontroleerde passanten werden er 5 bekeurd wegens te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Tegen 2 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden door rood licht. Voor het rijden zonder gordel kregen 12 bestuurders een bon. Daarnaast werden 10 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer rijden zonder rijbewijs, opgevoerde bromfietsen en technische mankementen. Bij de controle deden ook twee Marechaussees mee.
- Tussen half twee en vijf uur werd gecontroleerd op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen, eveneens binnen de bebouwde kom. Daar werden 14 hardrijders op de bon geslingerd. Hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 84 km/u waar 60 is toegestaan. Onder 500 gecontroleerde bestuurders bleken er 24 geen gordel te dragen, waarvoor zij bekeurd werden. Voor overige overtredingen werden nog eens 7 bekeuringen uitgedeeld. Het ging om onder meer opgevoerde bromfietsen (3 keer) en mobiel bellen tijdens het rijden.
- Op de Rijksweg N224 in Ede werd tussen kwart over twee en kwart voor negen een snelheidscontrole gehouden. Tussen die tijdstippen passeerden ruim 4100 voertuigen de radar. Daarvan reden er 86 te hard.
- In Otterlo werd tussen drie uur en kwart voor negen een snelheidscontrole gehouden op de Harderwijkerweg. In totaal 28 snelheidsovertreders werden geflitst op een aantal van 1500 passanten.


- Tussen half vier en negen uur werd ook een snelheidscontrole gehouden op de Hogesteeg in Garderen. Daarbij werden 49 hardrijders geflitst op een totaal aantal van ruim 2100 passanten. Hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 116 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

- Op de Apeldoornsestraat, ook in Garderen, werd tussen kwart over twee en kwart over acht een snelheidscontrole gehouden. Onder 1750 passanten reden er 89 te hard. 117 km/u was de hoogst gemeten snelheid, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.
- Op de Laan der Verenigde Naties in Ede werd tussen vijf uur en half negen een snelheidscontrole gehouden binnen de bebouwde kom. Daarbij waren 75 snelheidsovertreders tegen de lamp gelopen. Ruim 800 voertuigen passeerden de radar.

- Op de Lage Valkseweg in Lunteren werden 99 hardrijders gesnapt. Daar passeerden tussen kwart voor vier en half tien ruim 1700 voertuigen de radar.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard
rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606