Politie Drenthe

Trajectcontrole reduceert snelheid aanmerkelijk

Assen 21-10-2004 - Na de ingebruikname van het trajectcontrolesysteem op de N919 bij Veenhuizen,begin september, is de gemiddelde snelheid op het 2,5 kilometer lange traject gedaald naar 67 kilometer per uur.

Slechts 1 procent van de ongeveer 1650 automobilisten per dag legde het traject af met gemiddeld meer dan 87 kilometer per uur. Tot aan de ingebruikname van de trajectcontrole reed gemiddeld zon 20 procent te snel door Veenhuizen.
Opvallend is dat bij snelheidscontroles op het weggedeelte N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen het overtredingpercentage ondanks vele controle nog boven de tien procent ligt

Overigens is het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie een aanbestedingsprocedure begonnen voor nog eens zon 40 trajectcontrolesystemen voor de komende vier jaar. Op dit moment is nog niet bekend waar ze precies nodig zijn en waar ze worden geplaatst.

2250 automobilisten blazen na Zuidlaardermarkt. Vijf automobilisten waren de klos toen ze na afloop van de Zuidlaardermarkt moesten blazen bij een alcoholcontrole van Boetegeld = Sneu Geld.
Een automobilist uit het Friese Katlijk had de hoogste score met ongeveer 1 promille. De politie was vanaf s middags twee uur paraat op alle uitvalswegen en controleerde 2250 automobilisten.

Controles komende week.
Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld staan de komende week onder meer de volgende controles op de rol:

Vrijdag 22 oktober is er een radarcontrole op de N371 in Hoogersmilde en Bovensmilde.
Zaterdag 23 oktober staat de radarauto op de N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen.
Zondag 24 oktober rijdt de VROS auto in Drenthe. Maandag 25 oktober is er een radarsnelheidscontrole op diverse locaties in Hoogeveen.
Dinsdag 26 oktober is gordeldag. Er wordt in Drenthe de hele dag gecontroleerd op de gordeldraagplicht.
Woensdag 27 oktober staat de radarauto op de Hondsrugweg, de Boslaan en de Rondweg in Emmen.
Donderdag 28 oktober is er een radarcontrole op de N34 tussen Holsloot en Gieten en op het traject Gieten De Punt.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen.

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl