Ingezonden persbericht


Persbericht

FileNet introduceert nieuwste versie van FileNet P8 Enterprise Content Management Platform

Nieuwe functies en productsuites helpen klanten om sneller betere beslissingen te nemen

Costa Mesa, Calif. / Amstelveen, 21 oktober 2004 - - FileNet Corporation (Nasdaq: FILE), marktleider op het gebied van Enterprise Content management (ECM)- en Business Process Management (BPM)-oplossingen, kondigt FileNet P8 3.0 aan. Dit is de nieuwste versie van de FileNet P8 architectuur en bevat geïntegreerde content, processen en connectiviteit. De oplossing is ontworpen om processen en gerelateerde zakelijke content te ondersteunen, wat essentieel is voor het nemen van beslissingen op elk niveau.

FileNet P8 is een geïntegreerd framework dat unieke mogelijkheden biedt op het gebied van content, processen en connectiviteit in één enkele oplossing. Hiermee levert FileNet een applicatieontwikkeling-raamwerk dat speciaal is ontworpen voor gebruiksgemak, het snel ontwikkelen van applicaties en het realiseren van een lagere total cost of ownership (TCO). De unieke architectuur van FileNet P8 biedt klanten, system integrators en resellers de mogelijkheid om snel en eenvoudig zelf ECM-oplossingen te ontwikkelen. FileNet P8 3.0 is samengesteld uit geïntegreerde productsuites die klanten de flexibiliteit bieden om te kopen wat ze nodig hebben om aan hun zakelijke behoeften tegemoet te komen. Bovendien kunnen ze zelf componenten toevoegen ten behoeve van toekomstige behoeften.

FileNet P8 is het enige ECM-platform dat is ontworpen om Business Proces Management (BPM)-mogelijkheden geïntegreerd in te zetten voor content management, image management, team collaboration, forms management, records management en webcontent management. Hiermee kunnen bedrijven de controle over, consistentie in, en het verbeteren van bedrijfsprocessen mogelijk maken.

FileNet P8 biedt ondersteuning aan twee nieuwe product suites: FileNet Records Manager en FileNet Team Collaboration Manager. Voor multinationals biedt deze oplossing ook taalpakketten die eenvoudig te downloaden zijn en kunnen worden geïnstalleerd. FileNet P8 3.0 biedt daarnaast uitgebreide ondersteuning voor platformen zoals Windows, Solaris, AIX en HP/UX. FileNet P8 biedt tevens toegang op basis van XML webservices. Hiermee zet FileNet een nieuwe standaard voor platformonafhankelijke connectiviteit en interoperabiliteit. Bovendien ondersteunt het bedrijf de groeiende eisen in de markt voor Service Oriented Architectures (SOA's).

"Met de introductie van FileNet P8 breidt FileNet zijn ECM leiderschapspositie uit en zorgt het ervoor dat klanten betere beslissingen kunnen maken door middel van één enkele architectuur. Deze architectuur biedt schaalbaarheid, interoperabiliteit en flexibiliteit voor het realiseren van een lagere total cost of ownership," zegt Lee Roberts, voorzitter en CEO van FileNet Corp. "De voordelen van op processen gebaseerd ECM, waar content wordt geactiveerd om bedrijfsprocessen te stimuleren, kan vandaag de dag in een omgeving waar reactiesnelheid essentieel is niet worden onderschat," zegt Richard Medina, Principal Analyst bij Doculabs. "De geïntegreerde content-, proces- en connectiviteitsmogelijkheden van het FileNet P8 3.0 platform zorgen ervoor dat bedrijven hun content kunnen stroomlijnen en hun productiviteit kunnen verbeteren voor het maken van betere en snellere beslissingen."

FileNet P8 3.0 is per direct beschikbaar.

FileNet Records Manager en FileNet Team Collaboration Manager FileNet P8 3.0 ondersteunt twee nieuwe ECM-suites: FileNet Records Manager (onlangs gelanceerd) en FileNet Team Collaboration Manager (beschikbaar in het vierde kwartaal van 2004). FileNet Records Manager is een uitgebreid records management platform dat is ontworpen om alle record-based activiteiten te automatiseren en stroomlijnen. Hierdoor worden eindgebruikers niet onnodig bij processen betrokken en wordt compliance mogelijk. Bovendien worden de totale kosten van compliance verlaagd.

De oplossing benadert records management op een revolutionair geïntegreerde, procesgestuurde manier. Deze is dusdanig ontworpen dat beleid gegarandeerd wordt opgevolgd, risico's worden verlaagd en kosten bespaard. Tegelijkertijd biedt de oplossing de schaalbaarheid die nodig is voor records management op bedrijfsniveau en compliance. De innovatieve ZeroClick-technologie van FileNet is ontworpen om records management af te dwingen op technologieniveau. Hierdoor worden gebruiker-, tijd en kostengerelateerde fouten voorkomen. De ZeroClick-technologie kan worden geïntegreerd in dagelijkse werkroutines en elimineert de pijn en moeite van records management-taken voor medewerkers. FileNet Team Collaboration Manager is een team collaboration suite die is ontworpen om effectiever en efficiënter groepsbesluiten te nemen. De oplossing combineert collaboration-instrumenten, algehele toegang tot bedrijfscontent en ondersteuning voor zowel gestructureerde als ad hoc bedrijfsprocessen. Team Collaboration Manager wordt ondersteund door FileNet P8 3.0 en is ontworpen om een op content en processen gebaseerd collaboration framework te bieden. Zo wordt samenwerking op elk moment binnen elk proces mogelijk. Deze procesgestuurde aanpak optimaliseert teaminteracties en versnelt projectafronding. Bovendien wordt zo voldaan aan corporate best practises en wet- en regelgeving.

FileNet BV - Bouwerij 34-36, 1185 XX Amstelveen, tel.: 020 543 1345, fax: 020 543 1363, internet: www.filenet.com Over FileNet BV
FileNet Corporation (NASDAQ: FILE) helpt organisaties betere beslissingen te nemen door de content en processen achter hun activiteiten te beheren. FileNet's enterprise content managementoplossingen (ECM) stellen klanten in staat om concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden door content uit hun hele organisatie te beheren, hun bedrijfsprocessen te automatiseren en te stroomlijnen en een volledig aanbod aan connectiviteit te bieden die nodig is om het nemen van dagelijkse, belangrijke beslissingen te vereenvoudigen. FileNet ECM-oplossingen bieden een uitgebreide reeks capaciteiten die integratie bieden met bestaande informatiesystemen. Zo levert zij voordelige oplossingen om echte zakelijke problemen op te lossen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1982, hebben meer dan 4.000 organisaties, waaronder 81 van de Fortune 100-bedrijven, gebruikgemaakt van de voordelen die FileNet-oplossingen bieden bij het beheren van 'mission critical' content en processen. Het hoofdkantoor van FileNet is gevestigd in Costa Mesa, Californië. Het bedrijf biedt haar innovatieve ECM-oplossingen in meer dan 90 landen aan via zowel haar eigen wereldwijde verkoopkanaal en professionele diensten, als via haar ValueNet® Partner-netwerk van resellers, system integrators en applicatieontwikkelaars.
---