PERSBERICHT

Rotterdam, 21 oktober 2004

Quion eerste zakelijk dienstverlener in hypotheken met Moodys rating in Continentaal Europa

Quion heeft als eerste hypotheekservicer in Continentaal Europa een kwaliteitsstempel gekregen van Moody's Investor Service Limited ("Moodys") voor haar dienstverlening in de afhandeling van hypotheken. Het bedrijf krijgt voor haar diensten als Primary Servicer een zogeheten SQ2 rating en voor haar activiteiten als Special Servicer ontvangt zij een SQ3 rating. Deze ratings weerspiegelen de kracht van Quion ten aanzien van professionele bedrijfsvoering, kwaliteit van medewerkers, IT systemen en strategie.

Moodys baseert deze ratings op het onderzoek dat zij bij Quion heeft uitgevoerd, waarbij zij de gehanteerde interne richtlijnen, bedrijfsvoering en de ingebouwde controlemechanismen van hoge kwaliteit acht. De SQ-ratings van Moodys geven inzicht in de mate waarin men in staat is de hypotheekportefeuille op professionele wijze administratief te begeleiden (primary servicing) en financiële verliezen tot een minimum te beperken (special servicing). De Servicer Quality (SQ) ratings die Moodys toewijst, variëren van SQ1 (sterk) tot SQ5 (zwak). De toegewezen rating wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld.

Het verkrijgen van deze ratings is voor Quion een bewijs van de kracht van de organisatie en de juiste strategische koers; voor de businesspartners de bevestiging dat men bij de selectie van de hypotheekservicer een goede keuze heeft gemaakt. De verkregen rating is voorts belangrijk omdat dit een positief effect heeft op de te behalen rendementen door de geldverstrekkers bij een eventuele verkoop van de portefeuille of een securitisatie-transactie.

"Het resultaat van deze rating is voor ons een stimulans om door te gaan op de strategische weg die wij ruim 2 jaar geleden zijn ingeslagen. Wij zijn bijzonder tevreden met het vertrouwen en het kwaliteitskeurmerk van Moodys", aldus Harry Groeneveld, directievoorzitter van Quion. "Steeds meer partijen besluiten over te gaan tot het outsourcen van hun hypotheekbedrijf. Dit jaar hebben wij ondermeer Argenta en GMAC-RFC aan onze klantenlijst kunnen toevoegen. Dit keurmerk is daarbij een enorme steun in onze rug."

Bijlage: persbericht Moody's Investors Service Limited

Over Quion
Quion richt zich naast het aantrekken van funding voor distributiepartners op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion heeft een groot aantal gerenommeerde financiële instellingen als klant. Bij Quion zijn momenteel 190 medewerkers werkzaam.

Voor meer informatie
QUION Groep BV
H.A. Groeneveld, directievoorzitter
Postbus 2936
3000 CX Rotterdam
Telefoon: 010 - 242 10 36
E-mail: h.groeneveld@quion.com
Internet : www.quion.com

---- --