Ministerie van Justitie

Woensdag 8 december 2004

Perspectief op jeugdige zedendelinquenten

Aan het eind van deze informatieve dag begrijpen de deelnemers (beter) hoe jonge zedendelinquenten verschillen van leeftijdgenoten en welke stoornissen en groepsinvloeden een rol spelen bij hun daad. Anton van Wijk (Politieacademie) en Jan Hendriks (De Waag) presenteren hun laatste onderzoeksresultaten.

Theo Doreleijers belicht de zin en onzin van screening. Dagvoorzitter Ruud Bullens laat zien wat risicotaxatie kan betekenen bij de behandeling. Verder zijn er workshops over de emotionele gevolgen van zedendelicten voor hulpverleners, de rol van het slachtoffer, de aanpak van loverboys en kinderporno.

Voor medewerkers van jeugdhulpverlening, jeugdreclassering, Forensisch Psychiatrische Dienst, Bureaus Jeugdzorg, Raad voor de Kinderbescherming, politie, ministeries van Justitie en BZK, bijzondere opsporingsdiensten, consultant- en onderzoeksbureaus, gevangeniswezen, advocatuur, Openbaar Ministerie, Rechterlijke Macht, Halt-bureaus, jeugdorganisaties, pedagogen, criminologen en overige geĂŻnteresseerden.

* Lokatie: Congrescentrum Engels Rotterdam
* Organisatie: Vermande Studiedagen in samenwerking met Perspectief
* Kosten: 250 euro. Abonnees van Perspectief: 195 euro
* Informatie: 070 - 378 94 26

* E-mail: vermande.studiedagen@sdu.nl

* Website: www.vermandestudiedagen.nl

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 21-10-2004