Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 21 oktober 2004

* VROUW GEWOND TIJDENS BEROVING
ROTTERDAM - Woensdagmiddag kort voor half één werd in het portiek van een flatgebouw in de Dr. De Visserstraat een 79-jarige Rotterdamse door een haar onbekende man beroofd. Het slachtoffer werd van haar tas ontdaan, kreeg een fikse duw en kwam ten val. De vrouw liep daarbij een gebroken pink en rugletsel op en werd door ambulancepersoneel naar het Sint Franciscus Gasthuis vervoerd. In haar tas zaten onder meer diverse persoonlijke bescheiden en een onbekend geldbedrag.


* HOOGBEJAARDE VROUW VAN TAS BEROOFD
ROTTERDAM - Woensdagmiddag kort voor vijf uur werd in de Campanulastraat een 92-jarige Rotterdamse beroofd van haar handtas. Een op de fiets rijdende man griste tijdens het voorbijrijden de tas van het slachtoffer uit haar rollator en ging er vandoor. In de tas zaten onder meer een paspoort en een pasje, dat direct werd geblokkeerd.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagmorgen werd door politiepersoneel rond tien voor half negen in een woning aan het Lingedal een hennepkwekerij ontdekt. Politiepersoneel trof in de woning een verdachte in de leeftijd van 27 jaar oud aan. De hennepkwekerij die uit 494 plantjes bestond werd ontmanteld. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.

Middaguitgave woensdag 20 oktober 2004

* SLIJTERIJ ZONDER VERGUNNING GESLOTEN EN BIJNA DRIEDUIZEND FLESSEN

STERKE DRANK IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Medewerkers van de Voedsel en Warenautoriteit van het ministerie van Economische Zaken en politiepersoneel van het district Zuid sloten dinsdag een slijterij op de Oude Wal en haalden dinsdag en woensdag bijna drieduizend in beslag genomen flessen sterke drank uit de zaak. De eigenaar van de slijterij was al geruime tijd geleden gewaarschuwd om de Drankwetvergunning in orde te hebben. Begin van dit jaar kreeg hij een proces-verbaal, maar bleek dinsdag nog steeds niet aan de vergunningeis te hebben voldaan. Nadat door politiemensen was geconstateerd dat er een fles jenever was verkocht, werd direct tot sluiting en het in beslag nemen van de totale drankvoorraad, met een waarde van ruim dertigduizend euro, na overleg met het Openbaar Ministerie, overgegaan.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Rotterdam-West en De Noordhoek ontmantelden woensdagmorgen hennepkwekerijen in woning aan de Spoorsingel en in de Buitenhofstraat. In de woning aan de Spoorsingel werden 120 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Tevens werd de stroomvoorziening afgesloten, omdat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. De beide bewoners (60 en 62 jaar) kregen een proces-verbaal op grond van de Opiumwet. In een woning in de Buitenhofstraat werden vierhonderd hennepplanten aangetroffen. Personeel van Eneco sloot ook hier de stroom af, omdat de voor de kwekerij benodigde elektriciteit illegaal werd verkregen. Een in de woning aanwezige 51-jarige man uit Gouda werd aangehouden.


* OVERVAL OP JUWELIER
ROTTERDAM - Woensdagmorgen kort na kwart over elf werd door een met een mes gewapende man een overval gepleegd op een juwelierszaak op de Schiedamseweg. De overvaller bedreigde de 63-jarige eigenaar van de zaak met het mes, nam vervolgens een plateau met zes gouden halskettingen mee als buit en verdween lopend in de richting van de Lage Erfbrug.

Ochtenduitgave woensdag 20 oktober 2004

* BEJAARDEN KORT NA ELKAAR BEROOFD
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag even na half drie werden op de Wilgensingel en de Wilgenlei kort na elkaar een 84-jarig echtpaar uit Rotterdam en een 89-jarige Rotterdamse vrouw beroofd door een negroïde knaap op de fiets. Het 84-jarige echtpaar liep op het trottoir van de Wilgensingel in de richting van het Kastanjeplein, toen de knaap op zijn fiets tussen de man en de vrouw doorfietste en tijdens het voorbijrijden de tas van de vrouw uit haar hand rukte. Het slachtoffer kwam ten val en liep hoofd- en handletsel op. Ambulancepersoneel bracht haar voor behandeling naar het Sint Franciscus Gasthuis. In de tas van het slachtoffer zaten diverse persoonlijke bescheiden. Kort voor deze beroving werd op de Wilgenlei, vermoedelijk door dezelfde knaap op de fiets, een 89-jarige Rotterdamse beroofd van haar handtas, die in haar rollator lag.


* CAFÉ OVERVALLEN
ROTTERDAM - Woensdagmorgen rond kwart voor één werd door twee gemaskerde en met vuurwapens gewapende mannen een overval gepleegd op een café aan de Voorhaven. De beide overvallers bedreigden de 54-jarige eigenaar en enkele nog aan het gelag zittende klanten. Nadat de overvallers de klanten hadden gefouilleerd en van hen diverse spullen hadden afgenomen en uit de kassa de dagopbrengst hadden gehaald, verdwenen zij met hun buit lopend in de richting van de Oude Sluis.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten van omwonenden over stankoverlast werd dinsdagmorgen door politiepersoneel van het district Rotterdam-West op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning in de Hugo Molenaarstraat ingesteld. In de woning werd een hennepkwekerij ontmanteld, waarbij zo'n 260 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen en later vernietigd. Personeel van Eneco sloot, omdat de stroom illegaal werd afgetapt, de elektriciteitsvoorziening af. Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet thuis bleek, wordt een onderzoek ingesteld.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN NA WEGGOOIEN VAN DRUGS UIT RAAM VAN WONING

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West stelde dinsdagavond, samen met medewerkers van het Interventieteam van de Deelgemeente Delfshaven een onderzoek in een woning in de Poolsestraat in. Na aanbellen werd vanuit de keuken een aantal plastic zakjes in een tuin gegooid, waarna pas de voordeur werd geopend. In de beide zakjes zat ruim tweehonderd gram cocaïne en heroïne, waarop de beide bewoners van zestien en twintig jaar werden aangehouden. Tevens bleek dat het tweetal illegaal in ons land verbleef. Na onderzoek in de woning werden nog diverse kleine hoeveelheden hard- en softdrugs aangetroffen en in beslag genomen.


* BROMFIETSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid hield dinsdagmiddag in het kader van de Aanpak Scooter Overlast (ASO) controles op het Oleanderplein en Groeninx van Zoelenlaan, terwijl 's avonds bij het metrostation Slinge werd gecontroleerd. In totaal werden bij de drie controles 61 bromfietsen en -scooters gecontroleerd, waarbij 25 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer overschrijding constructiesnelheid, geen helm op, geen bromfietscertificaat en technische gebreken.


* WINKELDIEF SCHIET SUPERMARKTMEDEWERKSTER NEER

ROTTERDAM - Een 35-jarige Rotterdammer heeft dinsdagavond omstreeks half zeven in een supermarkt in de Hellevoetstraat, een 31-jarige medewerkster (afkomstig uit Papendrecht) neergeschoten. Het slachtoffer werd ernstig gewond met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De man werd op heterdaad betrapt op diefstal van een 'sixpack' bier en werd daarom meegenomen naar het kantoortje van de supermarkt. Daar ontstond een worsteling, waarbij de man uit een vuurwapen een schot loste. Dat schot trof de supermarktmedewerkster in haar nek. De winkeldief ging er vervolgens te voet vandoor, maar kon wat later op aanwijzing van een getuige, die met zijn auto achter de man was aangegaan, worden aangehouden in de Bas Jungeriusstraat. Het vuurwapen dat de man tijdens zijn vlucht in de bosjes had gegooid, werd teruggevonden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* SNELHEIDS- EN VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen hield personeel van de Verkeerspolitie een snelheidscontrole op de Statenweg, terwijl collega's van het Wijkteam Walenburgerweg (district De Noordhoek) 's middags daar een verkeerscontrole hielden. Tussen tien en twaalf uur flitste de snelheidsradar 380 van de 2151 voorbijrijdende weggebruikers in verband met overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur. Tussen twee uur en half vier gingen 35 automobilisten op de bon voor geen gordel om (27), niet handsfree bellen in de auto (7) en één voor het geen voorrang van verlenen bij een voetgangersoversteekplaats.

SCHIEDAM -De politie van het district Schiedam stelde dinsdagmorgen in een pand in de Fokkerstraat een onderzoek in. Op de eerste verdieping werd, over drie zalen verdeeld, een professionele hennepkwekerij ontdekt. Er stonden zo'n 3800 hennepplanten. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur, werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder/eigenaar van de hennepkwekerij.


* VERDACHTE VOOR DIEFSTAL MET GEWELD AANGEHOUDEN

HELLEVOETSLUIS - Zondagmiddag werd een 27-jarige verdachte, afkomstig uit Hellevoetsluis, aangehouden als verdachte van diefstal met geweld. De man had zondagavond omstreeks negen uur een 75-jarige vrouw uit de Vliedbergstraat onder bedreiging geld afhandig gemaakt. Toen deze buit, 8 Euro, niet voldoende was overviel hij rond kwart voor negen een 17-jarige pizzakoerier, afkomstig uit Hellevoetsluis. De jongen moest zijn geld, ongeveer 50 Euro, afgeven. Rond één uur kreeg de verdachte een lift van een 19-jarige inwoner uit Hellevoetsluis die hij vervolgens op de Kanaalweg met een mes bedreigde en sommeerde zijn geld, mobiele telefoon en autosleutels af te geven. Het slachtoffer wist uit de auto te stappen en nam daarbij zijn autosleutels mee. Een 24-jarige passagier, eveneens afkomstig uit Hellevoetsluis, wist eveneens uit de auto te ontkomen. De chauffeur had echter in de consternatie vergeten de auto op de handrem te zetten waarna deze in het kanaal verdween. De verdachte, die inmiddels alle feiten heeft bekend, wordt morgen voorgeleid voor de Officier van Justitie.


* IN PARKEERGARAGE OPGESLOTEN ZWERVER STICHT BRAND

BARENDRECHT - Dinsdagavond om half twaalf werd in een parkeergarage van een supermarkt aan het Onderlangs een 43-jarige zwerver aangehouden wegens vernieling en brandstichting. De man had in de parkeergarage een slaapplaats gezocht en was, na uit dromenland weer te zijn ontwaakt, tot de ontdekking gekomen dat de parkeergarage met een hek was afgesloten. In eerste instantie besloot de man met een in de garage geparkeerd staande busje het hekwerk te forceren, maar hij kreeg de wagen niet aan de praat. Vervolgens stak hij de bus in de brand, waarop de brandweer ter plaatse kwam. Deze forceerde het hekwerk, maar kon niet voorkomen dat de bestelbus volledig uitbrandde. De supermarkt liep geen schade op.Nadat de 43-jarige zwerver eerst voor behandeling aan rookvergiftigingsverschijnselen in een ziekenhuis in Rotterdam was behandeld, werd hij door politiepersoneel van het district Zuid aangehouden en ingesloten.