Ingezonden persbericht


MatrixOne-oplossingen vergroten ontwerpproductiviteit TransChip

Snellere integratie afbeeldingssensors in mobiele telefoons met MatrixOne-oplossingen

Amsterdam, 21 oktober 2004 - MatrixOne, leverancier van Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM), levert zijn Synchronicity Developer- en Publisher-softwaresuites aan TransChip, Inc. TransChip, Inc. ontwikkelt geïntegreerde CMOS-afbeeldingssensoren (Complementary Metal-Oxide Semiconductor) voor mobiele telefoons. De Developer- en Publisher-software biedt TransChip, Inc. mogelijkheden voor het beheer en hergebruik van ontwerpen voor een snellere productontwikkeling.

TransChip heeft gekozen voor de Synchronicity Developer Suite voor het verbeteren van de samenwerking tussen IC-ontwerpteams (Integrated Circuits) en IC-ontwerpbeheer om de productiviteit van technici te vergroten. Daarnaast zet TransChip de Synchronicity Publisher Suite in om bedrijfsbreed hergebruik van ontwerpen te implementeren en te ondersteunen. De Publisher Suite is de meest gebruikte softwareoplossing voor het delen en beheren van ontwerpen binnen en tussen bedrijven.

"In onze multidisciplinaire ontwerpomgeving moeten we beschikken over een krachtige oplossing om onze databases te beheren, veranderingen te traceren en ons intellectueel kapitaal maximaal te benutten, zowel intern als extern", zegt Eli Assoolin, manager CAD en back-end bij TransChip. "De Synchronicity-reeks is berekend op alle aspecten van chipontwerp en bijbehorende firmware-ontwikkeling. Met behulp van deze softwareoplossing houden we de productkwaliteit hoog en kunnen we onze planning waarmaken."

De Synchronicity Developer Suite combineert ProjectSync en DesignSync. ProjectSync vergroot de voorspelbaarheid van ontwerpcycli op basis van multisite project- en issue-tracking en -communicatie, terwijl DesignSync de productiviteit vergroot door ontwerpdata beveiligd op iedere locatie beschikbaar te maken voor het gehele projectteam. Beide tools ondersteunen best-practices voor hergebruik van ontwerpen en hebben daarmee TransChip ondersteund bij het behalen van de ISO9001:2000-kwaliteitscertificering.

TransChip beheert al zijn projectgerelateerde bestanden met DesignSync. Hieronder vallen RTL (Register Transfer Language), marketingmateriaal, specificaties, software, board lay-outs en modellen. Aangezien afbeeldingssensoren analoge en op maat gemaakte content omvatten, profiteert TransChip ook van DesignSync DFII, die is geïntegreerd in de Cadence-gebruikersinterfaces en zich richt op het gebruik van Virtuoso-bestanden. Met DesignSync kunnen technici definitieve ontwerpen direct controleren in hun Publisher Suite-systeem voor hergebruik van ontwerpen. Hierdoor is een optimale versiecontrole mogelijk. Ondersteuning is bovendien eenvoudiger doordat de ontwerpgeschiedenis duidelijker te achterhalen is. Daarnaast biedt een duidelijke ontwerpgeschiedenis meer inzicht in de aanpak en waarde van de ontwerpprocessen.

TransChip-technici maken ook gebruik van een andere Developer Suite-tool: de Hierarchical Configuration Manager (HCM). Hiermee beheren de technici het project top-down en modulair, op dezelfde wijze als waarop ze het inplannen. Met HCM kunnen modules opgedeeld worden in submodules en beheeractiviteiten op ieder hiërarchieniveau worden uitgevoerd, terwijl referentiemodules in een Publisher Suite-systeem voor hergebruik van ontwerpen zijn op te slaan.

De Publisher Suite wordt veel ingezet voor het hergebruik van ontwerpen en de distributie en ondersteuning van intellectueel kapitaal op het gebied van halfgeleiders. De Publisher Suite omvat de IP Gear Catalog (Intellectual Property) om herbruikbare ontwerpen op te slaan en weer te geven, en de IP Gear Helpdesk en Knowledge Base als een omvangrijke ondersteuningsomgeving. Voor veel bedrijven lopen de kosten van engineering binnen omvangrijke projecten voor maatwerkchips hoog op. Grootschalig hergebruik van ontwerpen is één van de beste manieren om deze projecten winstgevend te houden. De Publisher Suite-infrastructuur voor hergebruik vergroot de productiviteit van TransChip-technici doordat ze via een webbrowser complete ontwerpen kunnen vinden, evalueren en veilig downloaden.

###

TransChip
TransChip, Inc. is producent van geïntegreerde cameraoplossingen voor mobiele telefoons. Het bedrijf ontwikkelt imaging-oplossingen, waaronder het vastleggen van afbeeldingen (image capture), digitale afbeeldingsverwerking en -compressie. Met deze benadering kunnen leveranciers van mobiele handsets imaging-technologie van hoge kwaliteit integreren in hun nieuwe producten met een korte time-to-market. TransChip is opgericht door vooraanstaande partijen in de markt voor imaging en halfgeleidertechnologieën.

Ingezonden persbericht