Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Fietsverlichting goed geregeld

Publicatiedatum: 21-10-2004

De fietsers in Elst hebben over het algemeen hun verlichting in de donkere ochtenduren aan. Dat viel de politie van Elst op tijdens een grote fietsverlichtings-controle die gistermorgen 20 oktober, tussen 07.00 en 08.00 uur werd gehouden. De controle werd uitgevoerd in het kader van de landelijke campagne "Laat je zien". De politie controleerde met name op schoolroutes: de Rijksweg Noord en de Rijksweg Noord. In totaal kregen 50 personen, overwegend middelbare scholieren, een bon voor het niet (volledig) voeren van fietsverlichting. Naast de controle op de fietsverlichting controleerde de politie ook op andere speerpunten uit het verkeershandhavingsbeleid: snelheid, helm, rood-licht, alcohol en gordel. Voor diverse overtredingen schreef de politie deze ochtend in totaal 20 bonnen uit.
Ook de komende maand controleert de politie in de Over-Betuwe en Lingewaard op de fietsverlichting. De controles van de fietsverlichting zullen vooral plaatsvinden in de ochtend -en avonduren en zijn met name gericht op schoolgaande jeugd. Op schoolroutes worden de scholieren gecontroleerd op het voeren van een voor -en achterlicht maar ook de verplichte zij -en achterreflectie. Hierbij hanteert de politie de stelregel: Niet zien is schrijven. De reden dat de politie de controles uitvoert, is omdat de fietser kwetsbaar is en zeker in de donkere maanden. Het is gebleken dat wanneer er vroegtijdig aandacht wordt geschonken aan de fietsverlichting, het aantal overtredingen in de rest van de herfst
-en wintermaanden aanzienlijk minder is. Voor meer over de verkeerscampagne en tips over de juiste fietsverlichting zie www.3vo.nl en de fietsverlichtingswijzer die op deze site staat. De campagne loopt in ieder geval tot en met november 2004.

voor nadere informatie:
Carla Verhaaf
Communicatie district Rivierenland
0316-368031

---

Gelderland-Midden