REFRESCO HOLDING B.V.

VIP-Juicemaker Oy - Finland bij Refresco Holding Nederland

Dordrecht/Kuopio, oktober 2004 - Refresco Holding is voornemens een 100% belang te verwerven in VIP-Juicemaker Oy. Als onderdeel van de Refresco Groep kan een versnelde groei voor VIP-Juicemaker Oy worden gerealiseerd in met name de Scandinavische landen, de Baltische staten en Rusland. VIP-Juicemaker Oy is evenals de andere Refresco bedrijven actief in het produceren en afvullen van private labels vruchtensappen en limonades, alsmede de industriële produktie voor A-merk fabrikanten.

Beide ondernemingen zullen op de gebieden inkoop, productontwikkeling en marktbewerking hun krachten volledig bundelen. Na de vereiste toestemming van de mededingingsautoriteiten, zal de aandelenoverdracht naar verwachting voor 1 december 2004 plaatsvinden.

Refresco Holding is een Europees opererende onderneming met vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje en heeft de strategie zowel organisch als ook door overnames te groeien. De overname van VIP-Juicemaker is in lijn met deze strategie, die wordt ondersteund door aandeelhouder 3i, Europees toonaangevend venture capitalist. De onderneming heeft een omzet van 550 miljoen euro per jaar. Er werken 1.100 medewerkers.

VIP-Juicemaker Oy opereert met een vestiging vanuit Kuopi. De onderneming produceert vruchtensappen en frisdranken. De omzet bedraagt 35 miljoen euro en het bedrijf telt 60 werknemers.

Over Refresco Groep
De Refresco Groep bestaat uit Refrescos de Sur Europa S.A. en Interfruit Vital S.A. in Spanje, Menken Drinks B.V. in Nederland, Délifruits S.A. in Frankrijk en Krings Fruchtsaft GmbH en Hardthof Fruchtsaft GmbH in Duitsland. Bij de groep werken in totaal ruim 1.000 mensen. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.Refrescoholding.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Voor Refresco Holding : F.J. Barèl, CEO Telefoon: .+31 - 78 - 632 13 13
www.refrescoholding.com

Voor VIP-Juicemaker Oy : T. Virtanen, Managing Director Telefoon : +358 - 17 5858 190

Voor 3i : M.A. Antal, Managing Director Benelux
Telefoon: +31 - 20 -305 74 44

Achtergrondinformatie

Refresco Holding B.V. - Dordrecht
Tot de holding behoren Menken Drinks B.V.in Bodegraven, de Spaanse bedrijven Interfruit Vital S.A.en Refrescos de Sur Europa S.A., Délifruits S.A. in Frankrijk en de Duitse bedrijven Krings Fruchtsaft GmbH en Hardthof Fruchtsaft GmbH.

Menken Drinks B.V. - Bodegraven
Menken Drinks is een kwalitatief hoogwaardige producent en afvuller van vruchtensappen en frisdranken in blik en carton. Het bedrijf produceert voor de belangrijkste retailorganisaties en vooraanstaande A-merken. Het produceert tevens onder de merknamen Sunkist en Wicky. Het productiebedrijf is gevestigd in Bodegraven.

Interfruit Vital S.A.
Interfruit Vital S.A. is gespecialiseerd in het produceren en afvullen van vruchtensappen en nectar in kartonverpakking en tevens is het produceren van vers sinaasappelsap in bulk. De onderneming is gevestigd in Oliva, Valencia en maakt sinds juni 2003 deel van de groep uit. Sinds die datum is het hoofdkantoor van de Spaanse dochteronderneming van de groep gevestigd in het kantoor van Interfruit Vital S.A.

Refrescos de Sur Europa S.A. - Spanje
Refrescos de Sur Europa is marktleider in Spanje op het gebied van private labels limonade, frisdanken en vruchtensappen in PET-flessen en glas en produceert tevens soortgelijke produkten voor bekende nationale en internationale A-merken. Het bedrijf beschikt over twee ultra-moderne productielocaties in Spanje (Marcilla/Navarra en Alcolea/Córdoba), daarnaast heeft Refrescos de Sur Europa zijn eigen productie van preforms.

Délifruits S.A. - Frankrijk
Délifruits is een gespecialiseerde onderneming in het produceren van afvullen van vruchtensappen en -dranken in PET flessen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de technologie a-septiek. Het bedrijf heeft een sterk innovatief karakter en is gevestigd in Saint Donat sur l'Herbasse in Frankrijk.

Krings Fruchtsaft GmbH - Duitsland
Krings Fruchtsaft is een hoogwaardige afvuller van frisdranken in kartonnen verpakkingen. Krings Fruchtsaft produceert en verkoopt haar producten zowel onder eigen merknaam als onder private label in Duitsland en andere Europese markten. Bovendien produceert de onderneming in licentie het merk Natreen. Het bedrijf heeft productievestigingen te Mönchengladbach-Herrath en Uelzen.

Hardthof Fruchtsaft GmbH - Duitsland
Hardthof Fruchtsaft is een hoogwaardige afvuller van vruchtensappen en frisdranken in kartonnen verpakkingen. Het bedrijf heeft drie productievestigingen in Burgstetten, Grünsfeld en Dachwig en richt zich op de discounters.

21 okt 04 13:43