Politie Amsterdam-Amstelland

Groep rovende vrouwen gearresteerd

21-10-2004. Woensdagmiddag arresteerde de politie op de A2 bij Utrecht, vier vrouwen die worden verdacht van diefstallen uit woningen in de regio Amsterdam-Amstelland. De vier, die tussen de 16 en 45 jaar oud zijn, zijn ingesloten.

De groep richtte zich vooral op oudere, alleenstaande slachtoffers en kwam vaak met een smoesje de woning binnen.

Het vermoeden bestaat dat er mensen zijn die slachtoffer zijn geworden van deze groep, maar die nog geen aangifte hebben gedaan.

De politie verzoekt deze mensen dat alsnog te doen en te bellen met: (020) 559 2521.

Lees meer...

---

4-jarige jongen gered uit brandende woning

21-10-2004. Woensdagmiddag redde de brandweer een 4-jarig jongetje uit een brandende woning. Het kind liep een zware rookvergiftiging op en is in een ziekenhuis opgenomen.

Het slachtoffertje was ten tijde van de brand alleen thuis. Tijdens het blussen meldde de vader van het kind zich. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning uitbrandde.

---

Motorrijder zwaargewond na aanrijding

21-10-2004. Woensdagavond rond tien uur raakte een motorrrijder zwaargewond na een aanrijding. De 32-jarige man reed over de Hobbemakade toen hij door een uitparkerende auto in de flank werd geraakt. Blijkbaar had de bestuurder van de auto de motor niet zien aankomen.

Brandweerlieden van de kazerne om de hoek verleenden eerste hulp in afwachting van de ambulance. De man werd met diverse botbreuken en hoofdletsel opgenomen in een ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar.

---