Fractie PvdA Rotterdam

Fractie PvdA Rotterdam

PERSBERICHT

Donderdag 30 september 2004

PvdA wil praktijklessen voor scooterrijders

De PvdA wil starten met praktijklessen voor scooterrijders, te beginnen met een proef in de deelgemeente Charlois. De Pv dA-raadsledenMatthijsvanMuijenenRichardMotihebbendaaromeenvoorsteluitgewerktomin2005metpraktijklessentebeginnen.Ditvoorstelhebbenzevandaagingediendbijdegemeenteraad.Dedeelgemeenteheeftalaangegevengraagtewillenmeewerkenaaneenproefin2005.

Vorig jaar is de politie gestart met het aanpakken van asociale scooterrijders (het ASO-project). De PvdA steunt die strijd tegen overlast en onveiligheid door scooters die te hard rijden. Maar naast het aanpakken van asociaal rijgedrag is het ook belangrijk dat er praktijklessen voor scooterrijders komen om de verkeersveiligheid te vergroten vindt de PvdA. Nu is slechts een theorie-examen verplicht voor een bromfietscertificaat.

En niet alleen de PvdA en de deelgemeente Charlois zien praktijklessen wel zitten, ook de BOVAG-RAI vindt het een goed idee. Richard Moti, een van de initiatiefnemers van dit voorstel: Er ligt zelfs al een aanbod van de BOVAG-RAI om een deel van de lessen te financieren. Verder zou voor de financiering een beroep kunnen worden gedaan op het Provinciaal Orgaan Verkeersveiligheid, naast een bijdrage van de gemeente zelf. En ook de jongeren kan een eigen bijdrage gevraagd worden. Autorijlessen zijn immers ook niet gratis.

Als bijlage het initiatiefvoorstel voor praktijklessen.

In het initiatiefvoorstel is ook de brief van de BOVAG-RAI opgenomen.



Fractie PvdA Rotterdam