Wereld Natuur Fonds Nederland

WERELD NATUUR FONDS WINT NICKELODEON KIDS' CHOICE AWARD 2004

ZKH Prins Bernhard heeft als president van het Wereld Natuur Fonds de eerste Nickelodeon Kids' Choice Award in ontvangst genomen. Het Nickelodeon Kinderpanel heeft de natuurbeschermingsorganisatie gekozen als meest geliefde doel 2004. Het Wereld Natuur Fonds krijgt 100.000 euro aan bruto commerciële zendtijd op de zender Nickelodeon.

" We zijn ontzettend blij met deze prijs " zegt Marc van den Tweel, directeur Marketing & Communicatie van het Wereld Natuur Fonds. "Dat Prins Bernhard de prijs in ontvangst heeft willen nemen is natuurlijk een extra eer voor ons." . In 1962 stond Prins Bernhard aan de wieg van het World Wide Fund for Nature (WWF). Momenteel is hij president van de Nederlandse afdeling van deze organisatie, het Wereld Natuur Fonds. De WWF is een onafhankelijke, internationale organisatie, die wereldwijd werkt aan het behoud en herstel van de natuur en de bescherming van dieren en platen die daarin leven.

Kids Choice Award
Naar Amerikaans voorbeeld organiseert de zender Nickelodeon dit jaar de eerste Nederlandse editie van de Kids' Choice Award. De Award is een aanmoedigingsprijs voor instanties die actief zijn als hulpverlener. Een Kinderpanel heeft bepaald welke instantie zij belangrijk vindt en gebruik mag maken van deze mogelijkheid.

WNF- Rangerclub
De Nickelodeon prijs wordt door Wereld Natuur Fonds ingezet om de activiteiten van de WNF Rangerclub aandacht te geven. De WNF-Rangerclub is met 88.000 leden de grootste wilde dierenclub van de wereld
----------