Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


21 oktober 2004


Braamt - Computer weggenomen


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 17 jarige Doetinchemmer aangehouden. Rond 05.50 uur zagen getuigen dat twee mannen over de Langestraat met vuilniszakken liepen de sjouwen. Zij vertrouwden het niet en spraken de twee aan. Hierop gingen de twee er vandoor en ze gooiden de vuilniszakken weg. In de vuilniszakken zaten een TFT-scherm en een computerkast. Toen de politie arriveerde kwam plotseling één van de twee mannen uit de bosjes. Op aanwijzing van de getuigen kon de Doetinchemmer aangehouden worden. Hij verklaarde dat hij samen met de andere man was wezen stappen in Doetinchem en dat ze de computer in een weiland hadden gevonden. De 17 jarige werd in verband met het onderzoek ingesloten. De anderen man, een 40 jarige Doetinchemmer werd later in de ochtend aangehouden. Het onderzoek gaat verder.


Doetinchem - Politie zoekt getuigen


In de nacht van woensdag op donderdag (21/10) werden aan de Plattenburgstraat vijf bushokjes vernield. Aan de Energieweg werd eveneens een bushokje vernield. Van alle bushokjes werd een zijruit ingegooid. De politie is een onderzoek gestart en getuigen wordt verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.


Winterswijk - Drankrijders betrapt


Een 39 jarige Winterswijker bleek in de nacht van woensdag op donderdag bij controle op de Inslagstraat onder invloed van alcohol. Hij blies 0,7 prom. De man kreeg een boete.
Een 28 jarige Winterswijker blies in de nacht van woensdag op donderdag bij controle aan het Weeninkpad 1,4 prom. In verband met recidive wordt proces verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Doetinchemmerweg werd in de nacht van woensdag op donderdag (21/10) rond 00.25 uur ingebroken. Om in het pand te komen werd een raam vernield. Weggenomen werden een aantal computers en beeldschermen.


Winterswijk - Winkeldiefstal


Bij een winkel aan de Verlengde Ratumsestraat werd woensdagmiddag een 20 jarige inwoner uit Velen (D) betrapt. Hij wilde nepaas ter waarde van E 40,90 weggenomen zonder af te rekenen. De man kreeg een boete van E 115,-.


Winterswijk - Auto in brand


Door onbekende oorzaak brandde in de nacht van woensdag op donderdag de auto van een 70 jarige Winterswijker geheel uit. Rond 04.30 uur hoorde een buurtbewoner een knal en zag ongeveer 10 minuten later dat de auto in de brand stond. Zij waarschuwde de brandweer, maar deze kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde.


Westendorp - Hondje gered door vrachtwagenchauffeur


Een vrachtwagenchauffeur van een transportbedrijf uit Hengelo (O) heeft woensdagmorgen een Maltezer Leeuwtje van de snelweg gehaald. Het hondje liep rond 09.55 uur langs de A18 te wandelen. De chauffeur heeft het beestje gevangen en ongedeerd overgedragen aan de dierenambulance.


Breedenbroek - 32 bestuurders te hard


De politie heeft woensdag (20/10) bij controles op de AA-Strangrondweg 50 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 1285 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km. Er is hier 80 km toegestaan.
Bij controle op de Rijksweg in Laag Keppel reden woensdagmorgen (20/10) 4 bestuurders van de 530 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km. Hier mag men 80 km rijden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --