Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


21 oktober 2004


Zutphen - Politie houdt verdachten vernielingen aan


De politie heeft afgelopen nacht, rond 01.25 uur vier jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging. De vier, in de leeftijd van 17 en 18 jaar, hadden op de route vanaf de Coehoornsingel tot in de Laarstraat de spiegels van geparkeerde auto's omgetrapt. Enkele klapten om, anderen gingen kapot. De politie kwam de vier op het spoor doordat getuigen de politie waarschuwden en goede signalementen opgaven. De vier verdachten werden op de hoek Beukerstraat/ Laarstraat aangetroffen en voor nader onderzoek ingesloten. De politie heeft na de insluiting van de jongelui 14 auto's aangetroffen, die kennelijk "bewerkt" waren. Het is mogelijk dat meer auto-eigenaren benadeeld zijn en de politie roept hen op om aangifte te doen.


Voorst - Aanhoudingen na diefstal uit auto


De politie heeft woensdagmiddag rond 17.40 uur vier jongeren in de leeftijd van 17 en 18 jaar uit Apeldoorn aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de vier uit een auto, geparkeerd aan de Rijksstraatweg, een mobiele telefoon hadden weggenomen. Op aanwijzing van getuigen ging de eigenaar direct achter de vier aan en kon de telefoon terugpakken. De politie kon de vier uiteindelijk aanhouden aan de Broekstraat. Dit gebeurde nadat buurtbewoners de politie de richting konden wijzen waar de vier naar toe waren gefietst. De jongeren zijn in verband met het onderzoek ingesloten.


Zutphen - Diefstal op bedrijfsterrein


Op een bedrijfsterrein aan de Havenstraat werden woensdagmiddag van twee auto's de ruiten vernield. Uit een auto werden onder andere een rijbewijs, autopapieren en een zonnebril weggenomen. Uit de andere auto werd niets weggenomen. Tevens werd van het bedrijf een ruit van een deur vernield.


Zutphen - Winkeldiefstal


Een 51 jarige inwoner uit Zutphen werd woensdagmorgen in een supermarkt aan de Weg naar Laren betrapt terwijl hij een blikje bier ter waarde van E 0,49 weg wilde nemen zonder af te rekenen. De man werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie, waarna hij na verhoor en met een boete op zak naar huis kon.


Zutphen - Diverse controles


Bij controles op diverse locaties in Zutphen werden woensdag (20/10) 3 fietsers bekeurd voor het fietsen in het voetgangersgebied in de binnenstad. Verder werd voor de volgende zaken bekeurd: 6x rijden zonder gordel, 3x niet handsfree bellen, 1x geen voorrang verlenen aan een fietser op een rotonde. Een 21 jarige bestuurder van een snorfiets uit Zutphen werd bekeurd omdat de snorfiets niet verzekerd was.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


---- --