Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


21 oktober 2004


Verkeersongeval.

Omdat de bestuurder van een vrachtwagen vermoedelijk door het rode licht reed, vond er woensdag (20-10) rond 15.15 uur een aanrijding plaats op de kruising Loolaan en Jachtlaan.
Een 46-jarige Apeldoornse automobiliste die achter de vrachtwagen vanaf de Jachtlaan de kruising opreed, kwam in botsing met 51-jarige automobilist uit Groningen die, met groen licht, vanaf de Loolaan kwam. Er vielen geen gewonden. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden weggesleept door een bergingsbedrijf. Omdat er olie was gelekt op het wegdek, werd de gemeentelijke reinigingsdienst ingeschakeld. Door de aanrijding ontstond er tevens voor enige tijd een verkeersstremming.


Gestolen auto achtergelaten.

Op woensdag (20-10) botste er rond 18.50 uur een auto tegen een lantaarnpaal op de Kastanjelaan. De bestuurder nam vervolgens de benen en liet de auto ter plaatse achter.
Het betreft een groene Citroen Xsara met het kenteken XR-NL-18 welke op maandag
(18-10) werd gestolen in Zutphen. De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.
De politie heeft de zaak in onderzoek.


Diefstal bestelauto.

Op woensdag (20-10) werd er rond 18.00 uur op de Zutphensestraat een bestelauto ontvreemd. Het gaat om een VW Transport, kleur wit, kenteken VK-98-GT. Het is onbekend hoe de diefstal heeft plaatsgevonden.


Winkeldief aangehouden.

Een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn werd op woensdag (20-10) rond 17.20 uur op heterdaad betrapt bij het stelen van kleding in een winkel aan de Mariastraat.
Toen de vrouw zich betrapt zag ging zij er als een haas vandoor maar kon na een korte achtervolging staande worden gehouden en vervolgens overgedragen aan de politie. Bij onderzoek bleek de vrouw de gestolen kleding onder haar eigen kleren verstopt te hebben. De vrouw werd na verhoor heengezonden en kan een boete tegemoet zien.


Vernieler aangehouden.

De politie heeft een 28-jarige man uit Eerbeek aangehouden terzake vernieling. De man had op woensdag (20-10) rond 15.05 uur vier grote ruiten ingegooid bij een bedrijf aan de Paslaan. De man werd na verhoor heengezonden en kan een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --