HP ProCurve Networking verbetert switch-familie met extra beveiliging en functionaliteit

UTRECHT, 21 oktober, 2004 - HP ProCurve Networking annonceert software-upgrades die betere beveiligingsmogelijkheden en meer standaardisatie bieden, voor drie lijnen van haar Ethernet-switches: de HP ProCurve Switch 2600, Switch 2600-PWR en de Switch 2800 series. De software-upgrades vereenvoudigen de integratie en zorgen voor meer standaardisatie tussen de drie switch-lijnen. Voorts biedt de software een betere interoperabiliteit met andere apparatuur en software, teneinde optimale flexibiliteit te garanderen.

De doelstelling van ProCurve - beheer het centrum en controleer de randen van het netwerk - wordt gereflecteerd door de nieuwe ondersteuning van sFlow sampling-technologie, waarmee het verkeer op 10 MB, 100 MB, 1000 MB en 10GB toegangs- en uplink-poorten uitgebreid geanalyseerd kan worden. Security-updates kunnen eenvoudig geïntegreerd worden met bestaande beveiligingssystemen met 802.1X-authenticatie, waardoor beveiligings-updates via Secure FTP opgehaald kunnen worden.

Ook komen de toegangspunten van het netwerk beter onder controle door MAC Lockout/MAC Lockdown-technologie.

Belangrijke nieuwe mogelijkheden zijn:


* Web/MAC authenticatie - De switch biedt een browser-interface voor het ophalen van de gebruikersnaam en het wachtwoord ten behoeve van authenticatie en vervangt automatisch het eerste HTTP-verzoek van een nieuwe client door het login-scherm. Vervolgens geeft de switch een tijdelijk (niet-geldig) IP-adres aan die client om toegang te bieden tot de webserver van de switch, indien noodzakelijk. Hierdoor wordt de behoefte aan 802.1x-software op de PC weggenomen. Ook kan dit systeem gebruikt worden om clients met andere besturingssystemen dan Windows via een webbrowser toegang te verschaffen.


* MAC Lockout/MAC Lockdown - MAC Lockout zorgt ervoor dat de switch een verkeersstroom stopt met een specifiek MAC-adres, zowel bron als bestemming. Dit gebeurt door handmatig MAC-adressen in te voeren die genegeerd moeten worden. MAC Lockdown kent permanent het MAC-adres van een apparaat aan een specifieke poort op de switch toe, met als doel om de client-machine tot die specifieke poort te beperken. MAC Lockout beveiligt de switch tegen illegale toegang door clients of apparatuur te herkennen en een bepaalde poort voor precies één gebruiker te reserveren.


* Class of Service (CoS) - DiffServ Codepoint (DSCP) Marking - L3/L4 - Differentiated Services worden gebruikt voor diverse bedrijfskritische applicaties en om end-to-end QoS te bieden. Deze Services worden typisch gebruikt bij geaggregeerde verkeersstromen, omdat ze mogelijkheid bieden om de ene datastroom voorrang te verlenen boven de andere. Met DSCP kan de gebruiker het verkeer in wachtrijen met verschillende prioriteit plaatsen. Door deze update kunnen klanten voorrang geven aan Voice over IP-verkeer, waardoor efficiënte IP-telefonie mogelijk wordt. Ook kan hiermee voorrang worden verleend aan bedrijfskritische applicaties. De updates ondersteunen de volgende DSCP-modes: RFC2474 DiffServ Precedence, RFC2597 DiffServ Assured Forwarding (AF) en RFC2598 DiffServ Expedited Forwarding (EF).


* 802.1s (multi-instance STP) - 802.1s, de standaard die maximaal gebruik van alle redundante verbindingen mogelijk maakt, komt overeen met de reguliere 'spanning tree'-aanpak maar nu op basis van een virtueel lokaal netwerk (VLAN). Met 802.1s kunnen klanten verschillende paden aan verschillende VLAN-paden toekennen. Hierdoor ontstaat multi-vendor LAN-interoperabiliteit, een beter herstelvermogen voor convergente netwerken (spraak, data, mobiliteit) en de mogelijkheid om het verkeer over het netwerk uit te balanceren.


* SFlow - sFlow is een technologie voor het bewaken van verkeer in datanetwerken met switches en routers. SFlow definieert de sampling-mechanismen die geïmplementeerd zijn in een sFlow Agent voor het bewaken van het verkeer. Indien het gebruikt wordt in combinatie met een applicatie voor netwerkmanagement, biedt sFlow een 'netwerkbrede' visie op de verkeerspatronen. Dit helpt bij het voorspellen van verkeerscongestie en laat de gebruiker ook beter toekomstige netwerk-upgrades plannen. SFlow biedt 'live' verkeersbewaking volgens een standaard die steeds vaker gebruikt wordt door managementapplicaties.

Andere vernieuwingen zijn: ondersteuning van jumbo-frames (alleen 2800), resetknop uitschakelbaar, port mirroring ingress/egress, auto-MDIX handmatige modus, 8-port trunking / 24 groepen (alleen de 2800), bronpoortfilters en meer dan 250 VLAN's.

De software-upgrades ondersteunen en verbeteren de ProCurve Networking Adaptive EDGE Architecture, die een geünificeerde, holistische benadering biedt voor de ontwikkeling van veilige, mobiele, multi-servicenetwerken. De Adaptive EDGE Architecture stelt bedrijven in staat om goedkoper en doelmatiger complexe applicaties - inclusief mobiliteit, beveiliging en convergentie - te beheren, door het gebruik van intelligente technologie aan de rand van het netwerk.

Prijzen en beschikbaarheid

Software-upgrades voor de HP ProCurve Switch 2600, Switch 2600-PWR en Switch 2800 series kunnen vanaf 22 oktober 2004 van internet worden gedownload.

Over HP ProCurve Networking
De ProCurve Networking business unit van HP is een leverancier van bedrijfsnetwerkoplossingen die bestaan uit producten en diensten voor draadloze en bekabelde netwerken. Hiertoe behoren onder meer Ethernet switches, routing switches, draadloze access points en applicaties voor netwerkbeheer. Deze producten zijn gebaseerd op open standaarden en voorzien in de huidige en toekomstige behoeften op het gebied van beveiliging, prestaties en betrouwbaarheid. Meer informatie is beschikbaar op www.hp.com/go/hpprocurve.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 juli 2004, behaalde HP wereldwijd een omzet van $78,4 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl