HP ProCurve Networking vereenvoudigt netwerkbeheer met nieuwe software

Oplossingen beheren automatisch intelligente netwerktoegang; meer controle over heterogene netwerken

UTRECHT, 21 oktober, 2004 - HP ProCurve Networking introduceert nieuwe software om het netwerkbeheer te automatiseren en te vereenvoudigen. De software zorgt voor een betere controle over het netwerk, een betere beveiliging en een grotere productiviteit.

ProCurve Manager, ProCurve Manager Plus 1.6 en Identity Driven Manager 1.0 ondersteunen de ProCurve Adaptive EDGE Architecture, waarmee bedrijven minder tijd kwijt zijn aan het beheren van de infrastructuur en zich dus meer op de bedrijfsvoering zelf kunnen concentreren.

ProCurve Manager en ProCurve Manager Plus 1.6 zijn geavanceerde Windows-gebaseerde gereedschappen voor netwerkbeheer, die beheerders duidelijke overzichten bieden om ProCurve-apparatuur te configureren, van upgrades te voorzien, te bewaken en eventueel te repareren.

Identity Driven Manager 1.0 is een applicatie voor ProCurve Manager Plus, die automatisch intelligente netwerktoegang beheert. Deze software kent snelheids- en beveiligingsinstellingen toe aan netwerkapparatuur, gebaseerd op gebruiker, locatie en tijd. Hierdoor kunnen verschillende beleidsregels centraal worden gedefinieerd en vervolgens door het hele netwerk heen aan ProCurve-apparatuur worden toegewezen.

Door netwerktoegang op deze manier automatisch te beheren, geeft Identity Driven Manager bedrijven meer controle over hun netwerken, een hogere productiviteit van hun IT-staf en een groter vermogen tot aanpassing aan gewijzigde omstandigheden.

ProCurve Manager en ProCurve Manager Plus 1.6
ProCurve Manager en ProCurve Manager Plus 1.6 leveren een betere return on investment (ROI), doordat ze beheerders meer laten doen met minder. Zo verzekeren ProCurve Manager en ProCurve Manager Plus 1.6 de voortdurende beschikbaarheid van het netwerk voor vitale zakelijke processen. De mogelijkheden voor automatische opsporing en automatische status-updates zorgen ervoor dat alle ProCurve-apparatuur, inclusief hun beschikbaarheidsstatus, snel en eenvoudig in kaart kan worden gebracht. De geavanceerde verkeersbewaking identificeert gebruikers die een groot beslag op het netwerk leggen, zodat virussen, netwerkmisbruik of een onjuiste netwerkconfiguratie snel kunnen worden opgelost.

Door de mogelijkheden voor automatische configuratie van het netwerk kunnen beheerders hun netwerkbronnen snel aanpassen om meer capaciteit te bieden, terwijl auto-discovery van apparatuur en integratie met HP OpenView Network Node Manager er bijvoorbeeld voor zorgt dat na een overname de verschillende netwerken makkelijker kunnen worden samengevoegd. Deze mogelijkheden stellen ProCurve-klanten in staat om een snelle zakelijke groei door te maken.

Andere mogelijkheden van ProCurve Manager Plus zijn:
* Een Events Summary-scherm toont waarschuwingen en de ernst daarvan, wat het eenvoudiger maakt om knelpunten en fouten op te sporen. De waarschuwingen tonen gedetailleerde informatie over het probleem, zelfs tot op poortniveau.


* Automatische updates van HP kunnen eenvoudig door grote hoeveelheden apparatuur worden opgehaald op door de gebruiker aangegeven tijdstippen. Dit bespaart tijd en verbetert de beveiliging doordat het beveiligingsbeleid automatisch wordt toegekend.


* Een nieuwe, eenvoudig te gebruiken beheerinterface voor VLAN's (virtueel lokaal netwerk) stelt gebruikers in staat om VLAN's te creëren en toe te kennen over het hele netwerk, zonder individuele netwerkapparatuur te hoeven benaderen.

ProCurve Manager en ProCurve Manager Plus 1.6 kunnen onafhankelijk draaien of in combinatie met HP OpenView Network Node Manager 6.41 of 7.X. Beheerders kunnen zo multi-vendor netwerken bewaken, terwijl ze tegelijkertijd profiteren van de specifieke netwerkbeheerfuncties van ProCurve.

Identity Driven Manager 1.0
Met Identity Driven Manager 1.0 kunnen beheerders hun productiviteit verbeteren, doordat deze software netwerkmanagementtaken vereenvoudigt en stroomlijnt, en combineert met een centraal beleidsmanagement dat dwingend opgelegd kan worden aan de gebruikers en apparatuur aan de rand van het netwerk. Dit verbetert de netwerkfunctionaliteit zonder dat hiervoor nieuwe netwerkbronnen moeten worden aangeboord. Voorts is deze software gebouwd op een bestaand switch-platform dat toonaangevend is op het gebied van garantie en ondersteuning.

In tegenstelling tot andere netwerkoplossingen die gebruik maken van niet-open infrastructuren en protocollen, is Identity Driven Manager ontwikkeld volgens industriestandaarden. Hierdoor ontstaat voor klanten een grotere keus, omdat de software eenvoudig geïntegreerd kan worden met de bestaande infrastructuur. Tot slot is Identity Driven Manager eenvoudig te implementeren. De simpele configuratie wordt centraal vastgelegd en vervolgens gekopieerd over het netwerk, dit in tegenstelling tot diverse leverancierseigen configuratiemethoden.

Prijzen en beschikbaarheid
ProCurve Manager zal naar verwachting per 1 januari 2005 gratis beschikbaar zijn. Ongeveer tegelijkertijd zal een upgrade van ProCurve Manager Plus 1.6 beschikbaar komen voor een verwachte verkoopprijs van $3199. ProCurve Manager Plus 1.6 is een voorwaarde voor Identity Driven Manager 1.0, die op de PCM Plus CD beschikbaar zal komen voor een verwachte prijs van $5499.

Over HP ProCurve Networking
De ProCurve Networking business unit van HP is een leverancier van bedrijfsnetwerkoplossingen die bestaan uit producten en diensten voor draadloze en bekabelde netwerken. Hiertoe behoren onder meer Ethernet switches, routing switches, draadloze access points en applicaties voor netwerkbeheer. Deze producten zijn gebaseerd op open standaarden en voorzien in de huidige en toekomstige behoeften op het gebied van beveiliging, prestaties en betrouwbaarheid. Meer informatie is beschikbaar op www.hp.com/go/hpprocurve.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 juli 2004, behaalde HP wereldwijd een omzet van $78,4 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl