Politie Gelderland-Midden

Arnhem, politie waarschuwt voor oplichter

Publicatiedatum: 21-10-2004

In de Arnhemse wijk Elderveld is woensdag een vrouw opgelicht door een scharensliep. De vrouw zou opgelicht zijn door een nog onbekende man die hoge bedragen vraagt voor het slijpen van messen en scharen. Volgens het slachtoffer gaat het om een blanke man, ongeveer 1.80 -
1.90 lang, 40 tot 45 jaar oud, stevig postuur en kort donker haar. De man droeg woensdag een zwart lederen jas tot op de heupen. De man kwam bij de vrouw aan de deur en bood zijn dienst aan, zonder daarbij te vermelden wat de kosten daarvan zijn. Toen de schaar geslepen was en de man weer aan de deur kwam, moest de vrouw tientallen euro's betalen. Mogelijk heeft de man dit ook bij andere bewoners in de wijk geprobeerd.

In Ede werd vorige week vrijdag een 79-jarige vrouw voor enkele honderden euro"s opgelicht door een man die zich had voorgedaan als scharensliep. Het is nog niet bekend of het om dezelfde dader gaat.

Personen die meer informatie hebben over deze oplichtingpraktijken worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken. Mocht men de komende tijd met dergelijke voorvallen te maken krijgen ga dan niet op de voorstellen in. Waarschuw direct de politie en probeer een zo goed mogelijk signalement op te nemen. Ook kentekens van gebruikte voertuigen kunnen bijdragen om snel en doeltreffend op te treden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---