Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


21 oktober 2004


Vaassen - Diefstal auto


Woensdag (20/10) werd tussen 08.00 en 19.00 uur vanaf de carpoolplaats aan de Ganzenebbeweg een auto weggenomen. Het gaat om een witte bedrijfswagen van het merk Renault, type Epress voorzien van het kenteken VN-82-JF.


Epe / Vaassen -102 bestuurders te hard


Bij controles woensdag op de Hoofdstraat in Epe en de Apeldoornseweg in Vaassen werden 102 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 1098 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 78 km. Er is op beide wegen 50 km toegestaan.


Putten - Verwarde man bedreigt marktkoopman met mes


De politie heeft woensdagmiddag (20/10) op de Dorpsstraat een verwarde man aangehouden. De man had tijdens de weekmarkt een marktkoopman bedreigd met een mes. Hierop heeft de marktmeester de man staande gehouden en overgedragen aan de politie. De man bleek erg verward en de politie is een onderzoek gestart.


Nunspeet - Motorrijder gewond


Een 52 jarige motorrijder uit Nunspeet is woensdag rond 18.15 uur gewond geraakt na een aanrijding. De motorrijder kreeg op de Eperweg geen voorrang van een 34 jarige automobilist uit Epe die vanaf de snelweg A28 kwam. De motorrijder werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Nunspeet - Tas weggenomen


Van een 50 jarige inwoonster uit Elberg werd woensdag (20/10) tussen 12.30 en 12.45 uur de tas weggenomen. De vrouw had boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Laan. Nadat zij het winkelwagentje had teruggebracht, ontdekte ze dat ze haar tas aan de kar had laten hangen. De vrouw ging gelijk terug, maar de tas was al verdwenen. In de tas zaten onder andere een wegenwachtpas, diverse andere pasjes en geld.


Hattem - inbraak bedrijf.

In de nacht van woensdag op donderdag (20/21-10) werd er ingebroken in horecazaak
aan de Molecaten. De dader verschafte zich de toegang door het forceren van een deur.
Het pand werd doorzocht en de inbrekers hebben een brandkast opengebroken. Uit de brandkast werd een onbekend geldbedrag ontvreemd.


Heerde - drankrijder betrapt.

Een 48-jarige automobilist uit Heerde bleek op donderdag (21-10) rond 01.10 uur, bij een politiecontrole op de Kamperweg onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 0,6 en kreeg een boete uitgereikt.


Wezep - auto total loss.

Op woensdag (20-10) vond er rond 18.05 uur een verkeersongeval plaats op de Bovenheigraaf. Een 21-jarige automobilist uit Wezep wilde vanaf de Bovenheigraaf linksaf de Zoutlanddreef inrijden toen hij de macht over het stuur verloor, rechtdoor reed en tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder hield er een pijnlijke hand aan over. De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.


Putten - auto in de sloot.

Op woensdag (20-10) rond 17.05 uur verloor een 34-jarige automobilist uit Ermelo de macht over het stuur in een bocht van de Roosendaalseweg en belandde in de sloot. De bestuurder
bleef ongedeerd. De auto moest total loss worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58



---- --