Gemeente Alkmaar


Vernieuwingsimpuls voor vrijwilligersavond

21 oktober 2004

De gemeente Alkmaar heeft in overleg met het Lokaal Comité Alkmaar besloten om een vernieuwingsimpuls te geven aan de vrijwilligersavond en de daarmee samenhangende vrijwilligersprijs. In juni 2005 komt er een feestelijk programma waar ruim twee keer zoveel vrijwilligers als normaal bij aanwezig kunnen zijn. Dit betekent dat de vrijwilligersavond in december 2004 niet doorgaat en er in 2004 geen vrijwilligersprijs wordt uitgereikt.

Op zondag 12 juni 2005 is er een groots opgezet buitenprogramma op het Canadaplein, dat voor iedereen toegankelijk is. Na afloop van het programma worden de genodigden op een bijzondere wijze ontvangen in Theater De Vest. Onder het genot van een drankje en een hapje wordt hier de vrijwilligersprijs uitgereikt. Op deze wijze kunnen meer dan 1200 vrijwilligers bij de prijsuitreiking aanwezig zijn. Dit is meer dan het dubbele aantal vrijwilligers in vergelijking met voorgaande jaren. De vrijwilligersavond wordt een avond die recht doet aan het belang van het vrijwilligerswerk in Alkmaar.

Geen vrijwilligersprijs 2004
Tot en met 2003 werd er jaarlijks een vrijwilligersavond georganiseerd en tijdens deze avond werd ook altijd de vrijwilligersprijs uitgereikt. De avonden waren steevast een groot succes. Helaas waren er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor deze avonden en in toenemende mate moesten vrijwilligers worden teleurgesteld. Daarom zijn de gemeente Alkmaar en het Lokaal Comité Alkmaar op zoek gegaan naar aanpak waarbij alle vrijwilligers kunnen meegenieten.

Vrijwilligersprijs 2005
Voor de vrijwilligersprijs 2005 kunnen organisaties en instellingen, evenals in de afgelopen jaren, via antwoordformulieren toegangskaarten aanvragen. Ook ontvangen zij de aanmeldingsformulieren voor de vrijwilligersprijs 2005. In het voorjaar van 2005 volgt hierover nadere informatie.

21 oktober 2004