Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 21 oktober

Alkmaar 21-10-2004 - 15.00 uur

Autobestuurder raakt rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag

Alkmaar, woensdag 20 oktober 2004.

Woensdagmiddag werd een 22-jarige Alkmaarder aangehouden op de Nollenweg. Kort daarvoor zagen surveillerende agenten de man, als bestuurder van een personenauto, rijden over de Kanaalkade. Plotseling maakte hij een slip van 180 graden en vervolgde zijn weg in tegenovergestelde richting. Hierbij reed hij heel dicht op zijn voorganger. Nadat de bestuurder was gevolgd, kon hij worden staande gehouden op de Nollenweg. Daar bleek dat de man onder het rijden een joint rookte. Gezien zijn gedragingen werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed van alcohol.

Bergen, donderdag 21 oktober 2004.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 36-jarige bestuurster van een personenauto uit Bergen aangehouden op de Kerkedijk. Bij controle bleek dat de vrouw alcohol had gedronken. Zij blies 860 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. In verband met het vele alcoholgebruik werd haar rijbewijs ingevorderd.

Inbraak woning

Heiloo, donderdag 21 oktober 2004.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Blinkenlaan. Men kwam in de woning door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden onder andere een fotocamera en een laptopcomputer weggenomen. Toen de bewoner wakker werd rende de inbreker weg.