Provincie Limburg

leeg

Subsidie Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds voor Arcen en Velden Gedeputeerde Staten hebben een bedrag van 421.000,- uit het Stads- en Dorps-vernieuwingsfonds verstrekt aan de gemeente Arcen en Velden. De subsidie is bestemd voor de versterking van het winkelhart en de woonfunctie in het centrum van Velden.

De plannen van Velden zijn gericht op het concentreren van winkel- en woonvoorzieningen in het enige echte verblijfsgebied van Velden; de Markt. Zo verhuist de bestaande supermarkt van Jan Linders uit Velden-Oost naar het centrum van de dorpskern en komen er 35 koopapparte-menten boven de winkels aan de Markt. Een parkeergarage voor de bewoners van deze appartement onder het complex zorgt voor een compleet geheel.
Gedeputeerde Herman Vrehen: De gemeente Arcen en Velden kiest in hun nota Velden Vitaal voor het geven van een stimulerende impuls aan de leefbaarheid van de kern Velden. Iets dat wij als Provincie in het kader van het thema Vitale kernen en buurten ook nastreven. Zon initiatief waarbij een gemeente kiest voor het in stand houden van de vitaliteit van een kern en het op peil houden van de kwaliteit van de leefomgeving en het wonen ondersteunen wij als Provincie van harte.

De subsidieverleningen passen binnen het beschikbare budget 2004 van het Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds, actieprogramma van het thema Vitale kernen en buurten. Het totale budget voor dit fonds bedraagt ruim 17 miljoen.

21-10-2004 14:58