Ingezonden persbericht



BMC Software presenteert ontwikkelingen, implementaties en toekomstplannen op het gebied van Business Service Management

Nieuwe technologieën en samenwerkingsverbanden maken snelle BSM-implementaties nog eenvoudiger

SCHIPHOL-RIJK - (21 oktober 2004) - BMC Software, Inc. , toonaangevend op het gebied van Business Service Management (BSM), liet tijdens een conferentie in Parijs zien dat de onderneming meer implementaties, meer partners en meer geïntegreerde oplossingen te bieden heeft dan de concurrentie. Tijdens deze conferentie, die plaatsvond op 12 oktober, stond Bob Beauchamp, president en CEO van BMC Software, in zijn rol als gastheer van het evenement nog eens stil bij de ingrijpende effecten van BSM, een strategie die sinds de introductie van het concept in april 2003 de bedrijfstak voor altijd heeft veranderd. Ook belangrijke klanten en partners van BMC Software kwamen aan het woord in een aantal presentaties. Er werden talloze voorbeelden gegeven van succesvolle BSM-implementaties. Verder werden er tijdens de twee uur durende presentatie nieuwe producten en geïntegreerde oplossingen aangekondigd. Onder de aanwezige klanten bevonden zich ondernemingen als Toyota, UCB Pharma en Cegetel, terwijl de partners van BMC Software vertegenwoordigd waren door onder andere Symantec, EMC, Intel, IDS Scheer, de Morse Group en Devoteam.

Het afgelopen jaar heeft BMC Software in samenwerking met klanten en partners verder gewerkt aan algemene implementatiemethodes die direct aansluiten bij de bedrijfsbehoeften. Daarbij zijn in totaal acht veel voorkomende benaderingen geïdentificeerd, die de onderneming zelf nu aanduidt als -'Routes to Value'.Joe Furmanski, technology project director bij de divisie Informatiesystemen die deel uitmaakt van het Medisch Centrum van de Universiteit van Pittsburgh: "Het is tijdens al onze BMC Software implementaties gebleken dat BSM een methode is die ons in staat stelt IT-management meer en meer vanuit een zakelijk perspectief te benaderen. De nieuwe 'Routes to Value-strategie is een logische uitbreiding van diezelfde BSM-benadering. Op deze manier is het nu mogelijk een direct antwoord te geven op IT-behoeften binnen een traject waarin IT en bedrijfsvoering voortdurend dichter bij elkaar worden gebracht, met als einddoel het bedrijfsbreed toepassen van BSM."

De Routes to Value-benadering stelt ondernemingen in staat om te concurreren en draagt bij tot extra betrokkenheid en motivatie, doordat de voordelen van BSM en deelprocessen concreet tot uiting komen. Dit zijn de acht Routes to Value die BMC Software nu hanteert: Infrastructure and Application Management; Service Impact and Event Management; Service Level Management; Capacity Management and Provisioning; Change and Configuration Management; Asset Management and Discovery; Incident and Problem Management en Identity Management. Met één of meer van deze Routes to Value als uitgangspunt worden IT-behoeften onmiddellijk aangepakt, terwijl tegelijkertijd de weg wordt ingeslagen naar een volledige BSM-implementatie. Beauchamp: "In anderhalf jaar tijd hebben wij met onze strategie van Business Service Management de bedrijfstak letterlijk voor altijd veranderd door het belang aan te tonen van IT-beheer vanuit een zakelijk perspectief. Nu zijn wij zover dat we, met de hulp van onze partners en klanten, de volgende stap kunnen zetten. Wat wij vandaag hebben laten zien is een totaal BSM-traject dat gekenmerkt wordt door onafhankelijk van elkaar te implementeren stappen. Deze stappen betekenen een oplossing voor onmiddellijke behoeften maar tegelijkertijd dienen ze ook als integreerbare bouwstenen voor de verwezenlijking van een totale BSM-visie."

"BMC heeft er hard aan gewerkt de BSM-boodschap en strategie om te zetten in concrete, afzonderlijke softwareoplossingen, op basis van strategische aankopen en organische productontwikkeling," aldus Tim Grieser, vice president Enterprise System Management Software Research bij de IDC. "Met het Routes to Value-programma bestaat er nu een praktische, gefaseerde benadering voor een volledige BSM-implementatie, corresponderend met vereisten en processen op het gebied van systeem- en applicatiebeheer. Met dit RTV-programma is een benadering op basis van prioriteiten mogelijk die uiteindelijk uitmondt in een volledige BSM-implementatie."

Strategische samenwerkingsverbanden
BMC Software was ook in het verleden al een organisatie die kon bouwen op een vaste klantenkring en trouwe leveranciers, maar met de bekendmaking van het nieuwe, wereldwijde BSM Partner Certification Program is er straks nog meer gebundelde expertise beschikbaar. Dit programma betekent een uitbreiding van de BSM-gedachte in de richting van service partners, zoals de Morse Group en Devoteam, die daarmee ervaring, deskundigheid en praktische vaardigheden op kunnen doen op het gebied van BSM.

Daarnaast zijn er de BSM Foundation Partners, zoals EMC en Symantec, marktleiders in hun eigen industriesegment. Deze ontwikkelen in samenwerking met BMC Software producten en diensten die een aanvulling vormen op BSM-oplossingen. Tenslotte waren er ook een aantal BSM Technology Partners, waaronder Intel en IDS Scheer, prominent aanwezig op de bijeenkomst in Parijs. Zij werken samen met BMC Software op het terrein van technische ontwikkeling, sales en marketing en vullen elkaar onderling aan bij de totstandkoming van een compleet BSM-aanbod.

Over BMC Software
BMC Software, Inc. , is een vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en service management. BMC Software is opgericht in 1980 en heeft wereldwijd vestigingen. Over het boekjaar 2004 realiseerde de firma een omzet van meer dan $1,4 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software:.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Dennis Doodeman
Tel: 020-5304345
E-mail:

BMC Software, de BMC Software logo's en alle ander namen van producten of diensten van BMC Software zijn al dan niet geregistreerde handelsmerken van BMC Software, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende organisaties. © 2004, BMC Software, Inc. Alle rechten voorbehouden.