Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 21 oktober 2004

(


Katwijk/Rijnsburg/Valkenburg - Verlichtingscampagne

Evenals vorig jaar gaat de politie in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in de wintermaanden beginnend op 1 november op vaste plaatsen en tijden verlichtingscontroles houden. De eerste weken zal gecontroleerd worden op de Sandtlaan en de Brouwerstraat in Rijnsburg. De Torenvlietlaan en de Katwijkerweg in Valkenburg en op de Zeeweg, Molentuinweg en de Boerslaan in Katwijk.
Door geen of slecht werkende verlichting bij fietsers en bromfietsers vallen jaarlijks landelijk zo'n 40 doden en vele gewonden. Het doel van de campagne is het terugdringen van het aantal verkeersdeelnemers dat zonder verlichting rijdt tot minder dan 10%. De politie wijst er op dat het fietsen c.q. bromfietsen zonder verlichting buiten de genoemde plaatsen ook niet is toegestaan. De fietsersbond staat op zaterdag 30 oktober op de Badstraat met een stand om het publiek voorlichting te geven over onder andere juiste verlichting. Daarnaast kunnen daar ook kleine reparaties aan de fiets/bromfiets worden verricht. Een bekeuring bedraagt tussen de 25 en 50 euro.

Alphen a/d Rijn - Goudeerlijke vinder
Een man uit Alphen aan den Rijn vond maandag 18 oktober rond 16.30 uur bij een bushalte aan de Prins Bernhardlaan een handtas met inhoud. Ondanks dat de man weinig tijd had bracht hij de tas onmiddellijk naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Daar ontdekte men de kostbare inhoud van de tas, 23.000 euro en gouden sieraden. Een uur later meldde zich de eigenaresse van de tas, een 50-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. Zij had bij het instappen van de bus haar handtas vergeten. Eénmaal in de bus gezeten kwam zij er achter dat zij haar handtas met kostbare inhoud bij de bushalte had laten staan. De vrouw spoedde zich geschrokken naar het politiebureau en kon daar opgelucht ademhalen. Haar kostbare bezit kon zij dankzij de goudeerlijke vinder weer in haar armen sluiten. De vrouw beloofde de vinder te zullen belonen. De Alphense nam het geld en de sieraden in haar tas mee om te voorkomen dat het thuis gestolen zou worden.

Nieuwerbrug - Inbraak in woningen
In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 oktober werd er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Bruntstraat en de Hoge Rijndijk. Bij beide woningen kwam men binnen na het openbreken van een achterdeur. Uit de woningen zijn bankpassen, is geld, een accuboor, een betonmixer, een laptop en een ov-jaarkaart gestolen. De politie is met een onderzoek begonnen. Een buurtonderzoek leverde nog geen informatie op naar de daders van de inbraken.


Gouda Resultaten protocol gedragsregels zwembaden

Met ingang van 1 mei 2002 is het "Protocol Gedragsregels Zwembaden" ingevoerd. Ook politie Hollands Midden, district Gouwe IJssel heeft procedures uit het protocol toegepast. Dit loopt naast het initiatief dat de zwembaden in Gouda zelf hebben genomen om overlast te voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn, observatie met behulp van camera's, toegangsverboden na misdragingen, trainingen voor personeel en het duidelijk bekend maken van huisregels. In eerste instantie is de ondersteuning van de stadswachten bij het toezicht houden op het terrein al een grote vooruitgang. Daarnaast is de samenwerking tussen de wijkagent, het personeel van de baden, ouders van de overtreder en justitie een belangrijke schakel.
De problemen speelden zich in Gouda voornamelijk af op de ligweide van het buitenbad de Tobbe. In 2002 waren er totaal 10 ontzeggingen wegens vernieling, diefstal en 1 maal bedreiging van personeel
In 2003 waren er 12 ontzeggingen en nu afgelopen zomerseizoen in het buitenbad geen enkele ontzegging. Daarmee kan gesteld worden dat het protocol gedragsregels zwembaden zijn vruchten begint af te werpen. Vooral het feit dat wanneer iemand een ontzegging heeft en die persoon toch probeert binnen te komen, maakt hij of zij zich schuldig aan lokaalvredebreuk en wordt direct door de politie opgepakt. De politie maakt van ieder strafbaar feit gepleegd in de baden een proces verbaal op.

Bergambacht - Onder invloed met auto tuin in
Een 54-jarige man uit Krimpen aan de Lek reed op woensdag 20 oktober rond 22.15 uur met zijn auto de Lekdijk-West af en kwam tot stilstand in een tuin van een woning. Agenten stelden vast dat de man had gedronken en hielden hem daarvoor aan. De aan het bureau gehouden ademanalyse gaf een uitslag van 315 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.


----------------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --