Ingezonden persbericht


Persbericht

Oud-Beijerland, 21 oktober 2004

Goedkeuring Inspectie Verkeer en Waterstaat

FirePro-brandblusinstallaties nu ook voor beroepsvaart

OUD BEIJERLAND - FirePro blusinstallaties op aërosolbasis zijn door de Inspectie Verkeer en Waterstaat, divisie Scheepvaart, officieel goedgekeurd voor gebruik in binnenvaartschepen, vissersschepen en non-solas schepen met een maximaal tonnage van 500 GT. Dat meldt importeur CFS uit Oud-Beijerland.

Brandblussytemen van FirePro hebben voor de sector van de beroepsscheepvaart veel voordelen. Zo is er slechts vanaf 42 gram FirePro blusmateriaal nodig om een ruimte van 1m3 te beschermen, tegen ca. 350 gr voor halonblussers en ca. 700 gr voor Co2-systemen. Daarnaast is de technische installatie een stuk eenvoudiger. Zo zijn er bijvoorbeeld geen houders onder druk of drukleidingsystemen nodig. Verder zijn de systemen milieuvriendelijk, niet schadelijk voor de ozonlaag, niet corrosief en onschadelijk voor mens of dier.

"We zijn trots op deze goedkeuring", meldt directeur Robert Reijns van importeur CFS Trading. "De algemene IMO- goedkeuring, conform de Circ. 1007, moet nog rondkomen. Toch krijgen we al groen licht van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Dat zegt iets over de hoge kwaliteit van ons product."

In de recreatievaart zijn de voordelen van FirePro al langer bekend. In 2002 won het systeem de Hiswa Award voor meest innovatieve beursproduct in de watersportbranche. "Voor de watersportbranche onderstreept deze goedkeuring dat ze met FirePro een uitstekende keuze hebben gemaakt", aldus Reijns.

Noot voor de redactie (