Persberichten Brabant-Noord 21/10

's-Hertogenbosch 21-10-2004

INSLUIPERS BETRAPT

s-Hertogenbosch-
Donderdagmorgen zijn op de Koenendaalseweg in s-Hertogenbosch een 27-jarige Bosschenaar en een verdachte die weigerde zijn naam op te geven aangehouden als verdacht van poging tot inbraak. Het tweetal probeerde bij diverse bedrijven op de Daviottenweg in s-Hertogenbosch in te breken. Werknemers van de bedrijven stoorden echter de bedoelingen van het tweetal en waarschuwden de politie. Deze hielden het tweetal aan. De auto waarin zij reden is inbeslaggenomen. Beide mannen zijn ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Heusden/Drunen
Woensdag heeft politieteam Heusden van 14.00 uur 21.00 uur op diverse locaties in Drunen en Heusden verkeerscontroles gehouden. In het totaal werden 56 overtredingen geconstateerd. De meest geconstateerde overtredingen, betroffen de maximum snelheid (25), defecte verlichting fiets (5), opgevoerde bromfietsen (6) en het niet dragen van de gordel (6). In de andere gevallen ging het om niet APK gekeurde autos, niet dragen helm, parkeren en het negeren van éénrichtingsverkeer. Bij de controle werden zes agenten ingezet.

CONTROLE ROOD LICHT

s-Hertogenbosch
Woensdagmiddag heeft het biketeam een roodlicht controle gehouden op de kruising Emmaplein/Halve Maanstraat in s-Hertogenbosch. In een klein uur tijd reden er 12 mensen door rood licht. Zij kregen allemaal een bekeuring.

AUTOINBREKERTJE OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Bruneilaan in Drunen een 15-jarige jongen uit die plaats aangehouden voor een auto-inbraak. De politie kreeg een melding dat er twee jongens aan het inbreken waren. Terplaatse kon de politie één van hen traceren en aanhouden. De tweede verdachte is nog voortvluchtig. Uit onderzoek bleek dat er op de Turkijelaan ook nog in twee autos was ingebroken. De verdachte is ingesloten. Naar de identiteit van de tweede verdachte doet de politie onderzoek.

TWEE VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR BEZIT XTC

Rosmalen
In de nacht van woensdag op donderdag zijn op de Jan van Delftstraat in Rosmalen een 24-jarige verdachte uit die plaats en een 21-jarige Bosschenaar aangehouden voor bezit van harddrugs. Agenten troffen het tweetal aan in een stilstaande auto. Bij controle bleek dat de twee in het totaal 10 XTC-pillen in het bezit hadden. Zij zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten. De drugs zijn inbeslaggenomen.

RIJBEWIJS AUTOMOBILIST INGEVORDERD

s-Hertogenbosch
Woensdagavond is het rijbewijs van een 44-jarige automobilist uit Rosmalen op het Hinthamereinde in s-Hertogenbosch ingevorderd. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL

s-Hertogenbosch
Woensdagmiddag is 21-jarige inwoonster uit s-Hertogenbosch betrapt toen zij bij een kledingzaak aan de Markt in haar woonplaats een spijkerbroek t.w.v. 130,= probeerde te stelen. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

FIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING

Helvoirt
Donderdagmorgen is een 75-jarige fietster uit Helvoirt bij een aanrijding met een vrachtwagen op de Torenstraat terhoogte van de Sportlaan in Helvoirt ernstig gewond geraakt. De vrouw fietste op het fietspad parallel aan de Torenstraat. De vrachtwagen, bestuurd door een 47-jarige Vlijmenaar, kwam haar achterop en wilde rechtsaf de Sportlaan inrijden. De chauffeur verleende daarbij geen voorrang aan de vrouw. Het slachtoffer kwam onder een wiel terecht en liep een gecompliceerde beenbreuk op. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint-Michielsgestel In de nacht van woensdag op donderdag is een 39-jarige automobilist uit Schijndel op de Schijndelseweg in Sint-Michielsgestel betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN BEROVING BEJAARDE

Veghel
woensdagmiddag omstreeks 15.45 uur is een 78-jarige vrouw uit Veghel op de Asterstraat in haar woonplaats beroofd. De vrouw liep over het trottoir toen twee jonge jongens op fietsen haar van achteren naderden en haar tas van haar arm rukten. De twee vluchtten in fietsend de Gladiolenstraat in. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL GSM

Veghel
De politie heeft woensdagmiddag op een school aan de Witte de Withstraat in Veghel drie jongens van 13 jaar uit Uden aangehouden als verdacht van diefstal van GSM van een 12-jarige medescholier. Het drietal is aangehouden. Zij worden doorverwezen voor alternatieve bestraffing naar Buro HALT.

RIJDEN ONDER INVLOED

Erp
In de nacht van woensdag op donderdag is een 54-jarige automobilist uit Veghel op de Voordijk in Erp betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van één uur en een proces-verbaal.

BRANDWOND BIJ AANSTEKEN OPEN HAARD

Uden
Woensdagavond heeft de 46-jarige bewoner van een woning aan de Simonstraat in Uden een 2e graads brandwond aan zijn hand opgelopen. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De man probeerde zijn open haard wat sneller aan te steken door thinner te gebruiken. Er ontstond een steekvlam waarbij de man brandwonden opliep. De kleine brand die daarop in de woning uitbrak is door buurtbewoners met een brandblusser geblust. Het slachtoffer is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. Twee kinderen die in de woning aanwezig waren bleven ongedeerd.

VERKEERSCONTROLE

Nistelrode
Donderdagmorgen heeft de politie op de Udenseweg in Nistelrode gecontroleerd op het rijden in strijd met een geslotenverklaring. In het totaal zijn 12 automobilisten bekeurd.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Oss
Aan de Schaepmanlaan in Oss is woensdagmiddag een 33-jarige man uit Oss aangehouden. Hij wordt ervan verdacht uit een winkel in de straat een krat bier te hebben gestolen. Hij wilde wegrennen met de krat, maar dat ging niet zo makkelijk. De man werd aangehouden door personeel van de winkel. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

FIETSTER BEDREIGD MET MES

Nuland
Woensdagavond tussen 22.45 en 23.00 uur is op de Pelgrimstraat in Nuland een 25-jarige vrouw uit Nuland van haar tas beoofd.Zij fietste over de Pelgrimstraat, komende vanuit de Hoofdstraat, toen een donkerkleurige auto naast haar kwam rijden en zij stopte. Onder bedreiging van een mes is de vrouw haar handtas afhandig gemaakt. Vervolgens reed de auto de Pelgrimstraat af. De bijrijder was een man van ongeveer 20 jaar met een normaal postuur. De bestuurder had een donkere trui aan. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld, maar daar is tot op heden niks uitgekomen. De politie zoekt getuigen en verzoekt hen zich te melden op 0900-8844.

GASLEK GEDICHT

Oss
Woensdagavond heeft de politie de omgeving rond de Vianenstraat afgezet nadat er een gaslek was gemeld. Rond 19.30 kwam een melding binnen van een gaslucht. De brandweer en Essent waren ook aanwezig op de lokatie. Toen Essent aan het werk ging en meldde dat er geen gevaar was, is de politie en de brandweer doorgegaan met andere bezigheden. Rond 21.30 werd echter gemeld dat de gasleiding geknapt was, waarop de politie de Vianenstraat heeft afgezet gedurende de werkzaamheden die rond 00.00 uur afgerond waren.

VERKEERSCONTROLE

Beers/Cuijk- De politie heeft gisterenmiddag op diverse plaatsen in Beers en Cuijk gecontroleerd op het verkeer. Twaalf automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel en één voertuig was niet voorzien van een geldige APK.