Koninklijke BAM Groep

Gemeente Harenkarspel en BAM Vastgoed tekenen intentieovereenkomst voor Kuurresort

21-10-2004 BAM Vastgoed bv, Bunnik

Bunnik, 21 oktober 2004 - De gemeente Harenkarspel en projectontwikkelaar BAM Vastgoed hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een resort in Dirkshorn.

Een plan waarin toerisme, faciliteiten voor het bedrijfsleven en gezondheidszorg worden gecombineerd. De intentieovereenkomst regelt de afspraken tussen de gemeente en de ontwikkelaar met betrekking tot de grote lijnen van het plan. Als basis van de overeenkomst dient het plan dat BAM Vastgoed in mei vorig jaar heeft gepresenteerd aan de gemeenteraad van Harenkarspel. De ontwikkeling en realisatie zullen in nauwe samenspraak met partners verder gestalte moeten krijgen. Reeds enige tijd geleden is in Dirkshorn geneeskrachtig bronwater gevonden. Dit heeft geleid tot plannen ter realisering van een kuuroord, gecombineerd met een hotel, een verzamelgebouw voor klinieken, een beautycentrum, sport- en fitnessfaciliteiten, vakantiewoningen en enkele woningen voor permanent gebruik. Essentieel onderdeel van het plan is de realisering van een kuurcentrum zoals in Limburg en Groningen. Naast deze 'thermen' zal een hotel verrijzen met congres- en vergaderfaciliteiten, restaurants en vakantiewoningen. Er zijn sportfaciliteiten voor tennis, squash en fitness en een plan voor een 9 holes oefengolfbaan die voor iedereen toegankelijk zal zijn. Op loopafstand van het resort zal een 18 holes golfbaan worden aangelegd. De ontwikkelaar heeft met initiatiefnemers van de golfbaan afspraken gemaakt over het gebruik van de baan door de gasten van het resort. In de plannen zijn privé-klinieken opgenomen, die in het resort worden geïntegreerd. Een speciaal gebouw kan onderdak bieden aan cosmetische behandelingen die poliklinisch kunnen worden uitgevoerd en waarvoor geen langdurig verblijf in een ziekenhuis noodzakelijk is. De patiënt wordt dan hotelgast en kan de periode van herstel comfortabel in het resort doorbrengen. Mogelijk worden ook een tandheelkundige kliniek, oogspecialisten en diëtisten in de privé-kliniek ondergebracht.

BAM Vastgoed heeft in 2002 circa 38 hectare grond in Dirkshorn verworven voor de realisering van het resort. De ontwikkelaar denkt dat het plan een belangrijke bijdrage zal leveren aan werkgelegenheid, economie en het welzijn van de regio.

Meer informatie: Wim Schaafsma, BAM Vastgoed (020) 569 47 56 of Annelies van Kleef, (020) 569 47 77, kleef@bamvastgoed.nl