Gemeente Dongen


Vergunningsprocedure grondwatersanering Hoge Ham 113 gestopt 21-10-2004 16:34
Gemeente tevreden met besluit provincie
De gemeente Dongen is tevreden met het besluit van de provincie Noord-Brabant om de vergunningsprocedure rond de grondwatersanering aan het voormalige Verbunt-terrein stop te zetten. Dit betekent dat een nieuwe vergunning voorlopig van de baan is. Het saneringsbedrijf, bureau HMVT had bij de provincie een vergunning aangevraagd voor een gewijzigd saneringsplan. De provincie stelt de betrokken bewoners van het besluit op de hoogte middels een brief. Onder de inwoners van het verontreinigde gebied was ongerustheid ontstaan over mogelijke schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Deze ongerustheid was voor de gemeente aanleiding om op 19 oktober een informatieavond voor de bewoners te beleggen.
Tijdens de informatieavond is gesproken over de risicos voor de volksgezondheid. Milieuarts Jans van de GGD, die uitgenodigd was om deze risicos toe te lichten, heeft aangegeven dat er geen reden voor ongerustheid hoeft te bestaan. Tijdens de bijeenkomst spraken bewoners tevens de vrees uit dat hun woning bij verkoop minder waard wordt. Dit komt door een mogelijke aantekening dat er een verontreiniging onder de woningen zit. Het is nog maar de vraag of zon aantekening daadwerkelijk ergens vastgelegd is en/of wordt.

Overleg
Op 20 oktober voerden medewerkers van de gemeente Dongen, de provincie Noord-Brabant en bureau HMVT, dat de sanering uitvoert, overleg over de grondwatersanering aan de Hoge Ham 113. Juist omdat er in het verleden andere prestatieafspraken zijn gemaakt is in het overleg afgesproken tegemoet te komen aan de ongerustheid van de omwonenden. Als eerst wordt gestart met een onderzoek van de kruipruimte in het saneringsgebied.
Wethouder Joop Velthoven, de gemeente deelde de bezorgdheid van de bewoners. We waren niet gelukkig met de keuze die gemaakt dreigde te worden. Ik ben dan ook verheugd dat we door middel van constructief overleg de zaken op een goede manier gaan aanpakken.