Ingezonden persbericht


persbericht

kaartverkoop raphael van start bij cultureel ticketspecialist ifb

20 OKTOBER - 16 JANUARI 2005:

raphael tentoonstelling national gallery, londen

Amsterdam, oktober 2004 - De eerste grote overzichtstentoonstelling van de belangrijke Renaissanceschilder Raphael (1483 - 1520) vindt plaats in de National Gallery in Londen. Speciaal voor bezoekers uit Nederland zijn er tickets verkrijgbaar bij het International Festivals Bureau (IFB), wereldwijd specialist op het gebied van culturele reizen en aanbieder van toegangskaarten voor toonaangevende culturele evenementen en tentoonstellingen. IFB biedt ook compleet verzorgde Raphael-arrangementen aan, inclusief reis, verblijf en entreekaarten. Op 20 oktober 2004 is de tentoonstelling van start gegaan.

Raphael
In iets meer dan een decennium (1500-1513) transformeerde Raphael zich van een competent meester voor provinciale kerkelijke decoratie in één van de grootste schilders uit de historie. Hij was niet alleen schilder, maar ook tekenaar en architect. In Rome (1508) kwam Raphael volledig tot ontplooiing. Hij ontwikkelde een monumentale stijl die zeer geschikt was voor de versiering van zeer grote ruimtes. Paus Julius II gaf hem dan ook opdracht om een aantal kamers van het Vaticaans paleis van fresco's te voorzien.

Zeldzame tentoonstelling
Wegens de grote kwetsbaarheid en zeldzaamheid van zijn werken, is het de eerste keer, en dit enkel in Londen, dat een dergelijke monografieke tentoonstelling georganiseerd wordt buiten Italië. Highlights van de tentoonstelling: Alba Madonna, Conestabile Madonna, Saint George & Saint Michael. Deze tentoonstelling volgt de dramatische ontwikkeling van zijn prille begin in het stadje Urbino tot zijn werken die werden geproduceerd onder patronaat van Paus Julius II. De tentoonstelling vindt plaats in de National Gallery in Londen van 20 oktober tot 16 januari 2005.

Tickets en arrangementen

IFB biedt voor deze Raphael tentoonstelling zowel losse tickets als arrangementen aan. Het "Raphael" arrangement is inclusief vlucht Amsterdam-Londen-Amsterdam, 2 overnachtingen in het viersterren Hotel St. Paul's Cathedral, continentaal ontbijt, entreebewijs voor de Raphael tentoonstelling en luchthavenbelasting. De prijs bedraagt 299 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Dit arrangement is uitsluitend boekbaar indien er een zaterdagnacht in het verblijf valt.

International Festivals Bureau is in 1963 opgericht in Duitsland. IFB is al 40 jaar de grootste ticketleverancier van toonaangevende kunst- en cultuurevenementen. IFB maakt als label deel uit van de Seatem Group, waartoe ook Keith Prowse behoort. Keith Prowse is marktleider op het gebied van entertainment travel en verkoopt toegangskaarten voor evenementen, attracties, themaparken, shows, sportevenementen en excursies over de hele wereld. Voor informatie en reserveringen is IFB te bereiken via 020-5302350.