Provincie Noord-Holland

Start actie Intratuin met biologisch geteelde narcissenbollen Op zaterdag 16 oktober zal gedeputeerde Hans Schipper bij Intratuin in Hoorn om 9.00 uur het startsein geven voor een actie met biologisch geteelde narcissenbollen. Intratuin brengt de komende maanden 530.000 biologische geteelde narcissenbollen op de markt. De bollen zijn voor een belangrijk deel afkomstig van Noord-Hollandse telers.

Een van de speerpunten in het landbouwbeleid van de provincie Noord-Holland is het stimuleren van de groei van milieuvriendelijke bollenteelt. Om die groei te kunnen realiseren is het vooral van belang dat de vraag naar biologisch geteelde producten toeneemt. De provincie ondersteunt de actie van Intratuin dan ook en draagt bij in de kosten van de actie.

Aan de actie doen 54 vestigingen van Intratuin mee. Vanaf maandag zijn de milieuvriendelijke narcissenbollen in elke winkel van Intratuin te koop. Onder het motto Het voorjaar ligt voor het oprapen heeft Intratuin een grootscheepse campagne opgezet. In de vestigingen van Intratuin zal de klant via speciale displays op de biologische bollen attent gemaakt worden. De consument kan de biologische narcissenbollen zelf in een zakje doen. Op maandag valt de Intratuinkrant bij 4 miljoen huishoudens in de bus en aan de actie is een prijsvraag gekoppeld waarmee bloembollen te winnen zijn.