Gemeente Amerongen


Aanleg parkeervakken en middengeleider Koenestraat In verband met de doorstroming van het verkeer en het aanleggen van parkeermogelijkheden buiten de rijbaan op het gedeelte van de Koenestraat tussen de Koningin Wilhelminaweg en de prinses Irenelaan is een ontwerp opgesteld. Het ontwerp omvat de aanleg van een middengeleider ter hoogte van de bestaande bushalte en parkeervakken over de gehele lengte van dit deel van de Koenestraat. Tijdens de raadsvergadering van 28 juni 2004 heeft de gemeenteraad ingestemd met de uitvoering van dit ontwerp.

Ter plaatse van de middengeleider wordt een verhoogd zebrapad aangelegd. Het bestaande zebrapad nabij de rotonde in de Koningin Wilhelminaweg vervalt. Ook de halteplaats voor de bus vervalt. De bus zal stilhouden op de rijweg. In combinatie met de aanwezige middengeleider zal het niet mogelijk zijn de bus te passeren waardoor deze als extra verkeersremmer werkt.
Verder worden er over de gehele lengte parkeervakken aangelegd. Hierdoor vervalt de bestaande groenstrook voor de even nr.s. Van de bomenrij (8 st.) worden 4 bomen gehandhaafd en 4 bomen verwijderd. Er wordt 1 boom nieuw geplaatst. In totaal komen er in de nieuwe situatie dus 5 bomen te staan. De bestaande inritten aan de even zijde van de Koenestraat worden aangegeven door het aanbrengen van de klinkers in een afwijkend patroon. De opritten worden duidelijk aangegeven door middel van inritblokken. Mede naar aanleiding van reacties van aanwonenden zal extra aandacht besteed worden aan de openbare verlichting op dit gedeelte van de Koenestraat.

De gemeente is voornemens de werkzaamheden nog in 2004 uit te laten voeren. Het streven is om voor de kerstdagen, eind 2004 gereed te zijn.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zal er tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld worden op het deel van de Koenestraat tussen de Koningin Wilhelminaweg en de Prinses Irenelaan. Voor het overige doorgaande verkeer zal een omleidingsroute worden aangegeven via de Prins Bernhardlaan en de Burg. W. Martenslaan. In overleg met connexion is gepland dat de bestaande halteplaatsen tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk gehandhaafd blijven. Gedurende een korte periode zal het wellicht noodzakelijk zijn de Koenestraat op het eerder genoemde gedeelte geheel af te sluiten voor doorgaand verkeer. Deze periode zal zo kort mogelijk gehouden worden. Indien gehele afsluiting van de weg noodzakelijk is zal tijdelijk een omleidingsroute worden aangegeven via de Prins Bernhardlaan en de Burg. W. Martenslaan (busroute).

Het Menorapad zal gedurende de uitvoering van de werkzaamheden steeds bereikbaar blijven voor de aanwonenden. De winkels en woningen aan het betreffende deel van de Koenestraat zullen steeds zoveel mogelijk bereikbaar blijven voor zowel bewoners, bevoorrading als winkelend publiek.

Voor aanvullende informatie en/of suggesties kunt u contact opnemen met de sector grondgebiedzaken van de gemeente Amerongen. U kunt dit telefonisch op nummer: 0343-469652 of aan de balie van het gemeentekantoor aan de Hof 1( op werkdagen: 9.00 12.00 uur)