Veilig Amsterdam


Bos en Lommer - Begroting 2005
21/10/2004 - Op dinsdag 5 oktober heeft het Dagelijks Bestuur van Bos en Lommer de concept programmabegroting 2005 goedgekeurd. In de maand november zal dit concept besproken worden in de verschillende commissies, waarbij alle politieke partijen hun vragen kunnen stellen aan de verantwoordelijke portefeuillehouders.

Het doel van het Resultaatgebied Openbare Orde en Veiligheid is zorgdragen voor een veilige leef- en woonomgeving en verhogen van de veiligheidsbeleving in nauwe samenwerking met politie en justitie. Handhaving verschaft duidelijkheid bij alle betrokkenen, versterkt de geloofwaardigheid van het bestuur en vergroot het gevoel van veiligheid van de burger en de leefbaarheid van de stad.

Op 17 november kunnen alle partijen in hun algemene beschouwingen hun mening geven over de begroting en moties indienen over de dingen die zij eventueel gewijzigd willen zien. Op woensdag 15 december zal de concept begroting definitief worden als zij, inclusief eventuele aangenomen moties en wijzigingen, goedgekeurd wordt door de Stadsdeelraad.

Bewoners kunnen zowel tijdens de commissies, als tijdens de raadsvergadering, hun stem laten horen over wat zij vinden van de begroting. Zoals het Dagelijks Bestuur ook aangeeft in haar aanbiedingsbrief in de begroting: "Het laten horen van je stem, positief of negatief, vindt het Bestuur belangrijk, daarom: gezocht, participerende buurtbewoners (M/V)".