Ingezonden persbericht


SYMPOSIUM: 21 OKTOBER: HOMOSEXUALITIES, HIV/AIDS AND HIVOS: WHY?

Het beleid van Hivos richt zich in het bijzonder op de bescherming van de mensenrechten op het raakvlak van HIV/AIDS, (homo-)seksualiteit en gender-identiteit. Eén van de bijzondere en vergeten aandachtsgroepen zijn daarbij de MSM, ofwel "Mannen die Seks hebben met Mannen".

Marginalisatie en de associatie met homoseksualiteit zorgen er voor, dat de groep van MSM - een veel bredere bevolkingscategorie dan alleen homomannen - door beleidsmakers, NGOs, wetenschappers en hulpverleners bewust genegeerd wordt. Toch zijn MSM de bron van naar schatting tenminste een derde van nieuwe infecties in Latijns Amerika (SIDA y sexo entre hombres en América Latina, 2002). De werkelijke cijfers liggen waarschijnlijk veel hoger, terwijl de aangewende middelen voor deze categorie slechts een fractie van het totaal bedragen.

Hivos geeft op 21 oktober 2004, van 11.00 ­ 17.00 u. in De Rode Hoed te Amsterdam aan internationale experts uit het Zuiden op het gebied van MSM voor het eerst de kans hun vragen en soms controversiële bevindingen aan Nederlands publiek voor te leggen.

Meer weten?

http://www.hivos.nl/symposium/