Ingezonden persbericht


Uitnodiging

Persuitnodiging Cisco Systems: 'Mist de Nederlandse overheid de boot?'

21 oktober: Het Net Impact 2004 onderzoek levert het bewijs: de publieke sector kan haar productiviteit tot zeven keer vergroten. Wat kan Nederland hiervan leren?

26 oktober: Connected Communities: hoe kan technologie de overheid helpen om kosten te verlagen en het bereik en de kwaliteit van de dienstverlening richting burgers te vergroten? Almere laat als eerste in Nederland de concrete mogelijkheden zien!

Geachte redactie,

Cisco Systems nodigt u van harte uit voor een persbijeenkomst-in-2-delen op donderdag 21 oktober én op dinsdag 26 oktober.

N.B. De bijeenkomst op 21 oktober vervangt de persbijeenkomst op woensdag 29 september die vanwege logistieke redenen is komen te vervallen!

Regionale en lokale overheden in heel Europa staan onder zware druk om de dienstverlening richting burgers op een effectievere manier te laten verlopen, om de publieke veiligheid te verbeteren en om economische ontwikkelingen op allerlei gebieden te stimuleren. Ook snel krimpende budgetten en het klassieke dilemma 'hoe doe ik meer met minder?' zijn volop aanwezig.

Maar het kan! Het recentelijk uitgevoerde onderzoek Net Impact 2004 - in opdracht van Cisco onder 1.400 overheidsinstellingen en zorginstellingen in acht Europese landen - bewijst dat Nederlandse overheidsorganisaties door de inzet van netwerktechnologie een kostenbesparing van 20-30% in 12 maanden kunnen realiseren.

En het werkt! Overheden behalen bovengenoemde doelstellingen al door hun bedrijfsprocessen te verbeteren met de hulp van moderne netwerktechnologieën. Cisco noemt dit Connected Communities.

Programma:

Donderdag 21 oktober - ochtendprogramma
Op donderdag 21 oktober staan de resultaten van het Net Impact 2004 onderzoek centraal.
* Steven Loewy , directeur Enterprise en Publieke Sector van Cisco Systems Nederland zal ingaan op de resultaten van het Net Impact 2004 onderzoek; hoe komt Nederland naar voren in vergelijking met andere Europese landen en wat kunnen we van elkaar leren? Hoe kan de productiviteit verbeteren door te werken aan online dienstverlening en de tevredenheid van de burger?
* Aansluitend staan we stil bij een aantal internationale en lokale voorbeelden van ICT-toepassingen in de publieke sector.
* De Gemeente 's-Hertogenbosch zal samen met partner DHS Informatisering ingaan op hun e-government initiatieven en de stand van zaken.
* Steven gaat in gesprek met een vertegenwoordiger van de Nederlandse overheid over de inzet van ICT-initiatieven van Nederlandse lokale en landelijke overheden en belangrijker nog de resultaten tot nu toe. Dinsdag 26 oktober - ochtend- en middagprogramma
Op 26 oktober draait alles om 'Connected Communities'. 's Ochtends lichten Cisco executives het begrip 'Connected Communities' en al haar facetten toe en 's middags is er gelegenheid om de technologie in de praktijk te zien in het UNET Breedbanddiensten Centrum in Almere. De agenda:
* Maggie Morrison, algemeen directeur Cisco Systems Nederland:Welkom en introductie
* Yvon le Roux, vice-president public sector, Cisco Systems EMEA:Wat is visie van Cisco op de lokale overheid en hoe kunnen private en publieke organisaties elkaar versterken?
* Dricus Prins, public sector strategy manager, Cisco Systems EMEA:Wat heeft het Connected Communities initiatief tot nu toe opgeleverd? Welke technologieën en best practices spelen een belangrijke rol?
* Nicola Villa, head of local e-government, Internet Business Solutions Group, Cisco Systems EMEA:Wat heeft het Almere Fibre project tot nu toe opgeleverd? Wat was de rol van de publieke en de private sector in het project? Wat zijn de plannen voor de toekomst?
* Toespraak burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere en bezoek aan het UNET Breedbanddiensten Centrum in Almere. Hier kunt u de mogelijkheden van de inzet van breedband voor consumenten en bedrijven in een concrete setting bekijken. Tevens krijgt u meer informatie over het ontstaan, de mogelijkheden en de achtergronden van de Almere Fibre pilot, een project dat 1.700 particulieren en 500 bedrijven kan voorzien van een breedbandig netwerk en aanvullende diensten. Locatie en tijden
De persbriefing op 21 oktober vindt plaats in het Cisco Conference Centre van Cisco Systems Nederland aan de Haarlerbergweg 13-19 in Amsterdam Zuidoost. U bent vanaf 09.30 uur welkom. Het programma begint om 10.00 en duurt tot 12.00 uur. Aansluitend heeft u de gelegenheid om - tijdens de lunch - persoonlijk met de sprekers van gedachten te wisselen.

De persbriefing op 26 oktober start in het Cisco Conference Centre van Cisco Systems Nederland. Rond de lunch vertrekken we naar Almere voor een bezoek aan het UNET Breedbanddiensten Centrum. Het programma begint om 9.00 uur met een ontbijt en om 16.30 uur vertrekt de bus weer terug naar Amsterdam.

Aanmelden
Wilt u ons voor donderdag 14 oktober laten weten of er iemand van de redactie bij één of beide bijeenkomsten aanwezig zal zijn? U kunt een reply sturen op deze e-mail, of even bellen met Sabrina Thoen van Winkelman en Van Hessen, telefoon 070 - 416 16 59. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met het definitieve programma en een routebeschrijving.Mocht u nog vragen hebben, of geïnteresseerd zijn in een persoonlijk gesprek met een van de sprekers over de onderwerpen die in de bijeenkomsten worden behandeld, dan horen we dat graag van tevoren.

Vriendelijke groet,
Cisco Systems

Karin van Geelen
PR Manager

T 020 - 357 34 12
E kgeelen@cisco.com
W www.cisco.nl