Gemeente Son en Breugel


Openbare raadsvergadering 21 oktober

Op donderdag 21 oktober aanstaande wordt een raadsvergadering gehouden in het ge-meentehuis. U kunt de stukken die daarbij horen, inkijken op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Ook is het mogelijk de stukken te plukken van deze internetsite. U vindt ze onder Actueel, agenda.

De vergadering is openbaar. U bent van harte welkom. Op de agenda staan een aantal vaste agendapunten. Dat zijn na de opening, spreekrecht voor het publiek, het trekken van het stemmingsnummer, de vaststelling van het verslag van de vorige vergadering, ingekomen stukken en mededelingen. Elke vergadering eindigt met een rondvraag en een sluiting. De overige agendapunten zijn hierna vermeld.


· Wet Kinderopvang
· Concept Trajectnota/MER Bose ontwerprapport
· Convenant regionale samenwerking stedelijk gebied Eindhoven

Spreekrecht tijdens openbare vergaderingen

Tijdens de vergaderingen van de commissies én van de gemeenteraad heeft u spreekrecht. Dit houdt in dat u aan het begin van de vergadering uw mening kunt geven over onderwerpen die op de agenda staan.

5 minuten
Als u uw mening wilt laten horen, moet u dit voor de vergadering door geven aan de griffier. Hij noteert dan uw naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wilt voeren. De voorzitter van de vergadering geeft u het woord op volgorde van aanmelding. Deze kan anders besluiten, bijvoorbeeld als er meer mensen zijn die over hetzelfde onderwerp willen praten.

U krijgt 5 minuten het woord. Dat is kort! Bereid uw verhaal daarom goed voor. Een goed verhaal heeft een inleiding, een korte uiteenzetting en een krachtige conclusie. U kunt uw verhaal op papier zetten en daarna uitdelen aan de aanwezigen.