Ingezonden persbericht


21.10.2004

TalentGroep voorkeursinschrijver PPS-scholenproject

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) participeert in TalentGroep voor PPS-project van 17 miljoen euro.

TalentGroep is in de Europese aanbesteding voor de eerste Publiek Private Samenwerking (PPS) bij scholenbouw in Nederland geselecteerd als voorkeursinschrijver voor het sluiten van het contract. Het gaat hierbij om een nieuwe vorm voor de financiering, de bouw en het beheer van het Montaigne Lyceum, een school voor voortgezet onderwijs in Ypenburg. De contractwaarde bedraagt circa 17 miljoen Euro. Opdrachtgever is de Gemeente Den Haag. De bieding van TalentGroep is door de opdrachtgever beoordeeld op kwaliteit en kosten en daarbij economisch het meest voordelige alternatief bevonden.

De Gemeente Den Haag hanteert bij deze aanbesteding een zogenaamde Design, Build, Finance en Maintain (DBFM) benadering, waarbij zij een dagelijkse beschikbaarheid van de school vraagt gedurende een periode van dertig jaar. Wordt het contract daadwerkelijk getekend, dan zal Talentgroep verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het beheer van de school. Door deze manier van aanbesteden worden marktpartijen gestimuleerd zich te richten op de totale levensduurkosten van een gebouw. Deze zogenaamde 'Life Cycle' benadering zal leiden tot een betere prijs-kwaliteitverhouding dan het geval is bij traditionele aanbestedingsmethoden.

De DBFM-benadering is een vorm van PPS, die in Nederland tot nu toe alleen bij enkele infrastructurele projecten is toegepast. De Nederlandse overheid wil de toepassing van de DBFM-benadering ook op het gebied van huisvesting stimuleren. Daartoe is een pilotprogramma gestart en hiervoor werken samen de Gemeente Den Haag, de Stichting Confessioneel Onderwijs Lucas, het Ministerie van Financiën en het daaronder ressorterend Kenniscentrum PPS, en het Ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschap.

TalentGroep is een voor Nederland uniek samenwerkingsverband tussen een bouwonderneming, een technische en een facilitaire dienstverlener, respectievelijk Strukton, Imtech en ISS Facility Services. Het consortium werkt samen met architectenbureau Rau en partners, juridisch adviseur Allen & Overy en financieel adviseur KPMG. De financier is Bank Nederlandse Gemeenten.

Volgens de huidige planning zal het contract eind 2004 worden ondertekend, waarna begonnen zal worden met de bouw van de school. Het Montaigne Lyceum zal in augustus 2006 beschikbaar zijn voor ingebruikname.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 13.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, UK, Luxemburg, Nederland en Spanje. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext (Amsterdam), waar Imtech is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index.

Persbericht (PDF)

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl