Gemeente Sneek


Lemmerweg West krijgt JOP
Burgemeester en wethouders van de gemeente Sneek willen een Jeugd Ontmoetings Plek (JOP) in de wijk Lemmerweg West realiseren. In de wijk komt zo een speciale voorziening voor de oudere jeugd. Een JOP is een voorziening die de sociale samenhang en betrokkenheid in de wijk kan vergroten.

De gemeente heeft contact met een zestal jongeren uit de wijk gehad om de plannen door te spreken. De jongeren gaven hierbij aan dat een ontmoetingsplek voor hen wenselijk is. Na het raadplegen van boeken van verschillende leveranciers hebben zij gekozen voor een open model JOP die in de stijl is van de speeltoestellen van de speelvoorziening aan de Boetstraat in Sneek. Het prieel geeft beschutting en met dichte schotten is het tevens vandalismebestendig.

De voorziening wordt geplaatst op de locatie Boetstraat / Westhemstraat. Het prieel wordt zo geplaatst dat er zicht is op de speeltoestellen en dat ook moeders er kunnen gaan zitten en toezicht kunnen houden op hun kinderen.
De omwonenden zijn intussen schriftelijk geïnformeerd over het voornemen om een JOP te plaatsen.

De kosten van het paviljoen bedragen 12.684,50. B&W stellen de gemeenteraad voor uit het ISV programma (Investering Stedelijke Vernieuwing) van de gemeente Sneek 10.685,- beschikbaar stellen. Het wijkplatform Lemmerweg West stelt daarnaast vanuit de posten 'spelen en overig' uit het wijkplan 2004 in totaal 2000,- beschikbaar.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 20-10-2004