Politie Friesland

Politieberichten van 20/10 (13.00 uur) t/m 21/10 (07.00 uur)

Fryslân 21-10-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Drachten: zakkenrollerij
Woensdag omstreeks 11.15 uur werd de beurs van een 67-jarige inwoonster van Houtingahage in een winkel aan de Noorderbuurt gerold.

Lemmer; diefstal vlag en spandoek
In de nacht van dinsdag op woensdag is bij het zwembad aan de Albert Koopmanstraat een vlag en een spandoek ontvreemd. Aangifte werd gedaan door een 59-jarige inwoner van Lemmer.

Sneek: winkeldief aangehouden
Woensdag omstreeks 13.45 uur werd in een kledingzaak aan het grootzand een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een vest weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 34-jarige inwoonster van Sneek.

Leeuwarden: diefstal scooter
In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanuit een garage bij een woning aan de Humaldastaat een scooter weggenomen. Merk UVM en voorzien van het verzekeringsplaatje ZKN-367 04. Aangifte werd gedaan door een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Drachten: diefstal papagaai
Woensdag omstreeks 13.30 uur werd vanuit een winkel aan het Raadhuisplein een papegaai weggenomen. Is een grijze roodstaart. Aangifte werd gedaan door een 43-jarige inwoner van Drachten.

Heerenveen: zakkenrollerij
Woensdag tussen 14.45 uur en 14.50 uur werd de beurs van een 46-jarige inwoonster van Heerenveen gerold. Zij winkelde in een supermarkt aan het Gasthoudersplein.

Heerenveen: zakkenrollerij
Woensdag tussen 15.15 uur en 15.30 uur werd de beurs van een 63-jarige inwoonster van Heerenveen gerold. Zij winkelde in een supermarkt aan de Passage.

Drachten: zakkenrollerij
Woensdag omstreeks 14.00 uur werd een tas gerold van een 28-jarige inwoonster van Hoogeveen In de tas zat geld, bescheiden en waardepapieren. De diefstal vond plaats in een winkel aan de Zuidkade.

Dokkum: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 15.50 uur vond op de kruising Keppelstraat en Zuiderbolwerk een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. Een 81-jarige fietser uit Dokkum reed over het Zuiderbolwerk richting Keppelstraat. Op de kruising met deze straat verleende de fietser geen voorrang aan een 53-jarige automobilist uit Dokkum. Door de aanrijding kwam de fietser ten val en is per ambulance overgebracht met een hoofdwond naar Sionsberg in Dokkum.

Oudega: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 16.40 uur vond op de Manjepetswei een eenzijdige aanrijding plaats. Een 26-jarige automobilist uit Drachten reed over de Manjepetswei in de richting Aldegea. Vlak voor de kruising van deze weg met de Alle Om Slaagde raakte de auto in een slip, draaide 180 graden om zijn as en belande vervolgens op de kop in de sloot. Naast de bestuurder zaten nog drie inzittenden. Deze bleven ongedeerd. De 26-jarige bestuurder is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar Nij Smellinghe te Drachten.

Ureterp: diefstal strippenkaarten
Woensdag omstreeks 14.45 uur werden een grote hoeveelheid strippenkaarten weggenomen uit een kassalade van een winkel aan de Weibuorren. Dit is vermoedelijk gedaan door twee personen. Signalement:

1. Turks/Marokkaans type, leeftijd ongeveer 50-55 jaar, lengte 175-180 cm, zwarte stoppelbaard. Droeg een zwarte leren nepjas.

2. Turk/Marokkaans type, leeftijd ongeveer 30 jaar, lengte 170 cm. Haar van bovenaf geblondeerd. Droeg een oranje/crèmekleurig gestreept poloshirt. Aangifte werd gedaan door een 29-jarige inwoonster van Ureterp.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 21.15 uur werd op de Oostergrachtswal een 40-jarige automobiliste uit Leeuwarden gecontroleerd. Zij had gedronken. Op het bureau blies zij 860 ug/l. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

Drachten: verlichtingscontrole
Woensdag tussen 19.00 uur en 20.00 uur werd een verlichtingcontrole gehouden op de Martinus de Boerstraat. Een veertien tal bekeuringen zijn uitgeschreven.

Franeker: rijden onder invloed en rijden terwijl rijbewijs was ingevorderd
Woensdag omstreeks 00.25 uur werd op de Rijksweg A31 een 41-jarige automobilist uit Dongjum gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 7800 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur. Ook bleek hij te rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Jorwert: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 01.10 uur werd op de Hesenseweg een 22-jarige automobilist uit Mantgum gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 390 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur.