Port of Rotterdam

STADSHAVENS ROTTERDAM ORGANISEERT BIJEENKOMSTEN MET ONDERNEMERS Stadshavens Rotterdam organiseert bijeenkomsten met ondernemers 20-10-2004 14:45:00

De Ontwikkelingsmaatschappij Stadshavens Rotterdam organiseert in november en januari in totaal vier bijeenkomsten voor ondernemers in het Stadshavensgebied. Doel van de bijeenkomsten is de organisatie en werkwijze van Stadhavens Rotterdam beter bekend te maken bij de 800 ondernemers in het gebied. De ondernemers worden gebiedsgewijs uitgenodigd voor de kennismaking. Concrete plannen voor de toekomst van het gebied staan nog niet op de agenda. Daarvoor moeten de ondernemers nog even geduld hebben: Stadshavens Rotterdam verwacht in januari de ontwikkelingsstrategie voor het gebied te presenteren.

Het Stadshavensgebied bestaat uit de Waal- en de Eemhaven op de zuidoever, en de Merwe- en Vierhavens op de noordoever van de Nieuwe Maas. In het gebied zijn ruim 800 bedrijven gevestigd met 20.000 arbeidsplaatsen. Ontwikkelingsmaatschappij Stadshavens Rotterdam NV, opgericht door Havenbedrijf en gemeente, richt zich de komende jaren primair op economische vernieuwing van het gebied. Over ideeën voor stedelijke ontwikkeling, zoals woningbouw, wordt wel nagedacht, maar de realisatie daarvan is pas na 2015 aan de orde.

Vanaf heden is ook een website van Stadshavens Rotterdam in de lucht: www.stadshavensrotterdam.nl met bondige informatie over de ontwikkelingsmaatschappij en het gebied.

Havenbedrijf Rotterdam N.V.
20-10-2004