Politie Hollands Midden

Noordwijkerhout Auto tegen paal

Een 46-jarige automobilist uit Noordwijkerhout is op woensdag 20 oktober omstreeks 23.20 uur met zijn auto tegen een bewegwijzeringspaal op de Herenweg gereden. Volgens de bestuurder wilde hij onder het viaduct van de N206 doorrijden toen hij voor een jeep moest uitwijken. Bij deze manoeuvre verloor hij de macht over het stuur en reed tegen de paal. De Noordwijkerhouter werd met diverse verwondingen overgebracht naar het LUMC. Daar werd een bloedproef afgenomen om vast te stellen of de bestuurder te veel gedronken had. Het rijbewijs van de Noordwijkerhouter werd ingevorderd.

Voorhout - Snelheidscontrole De politie is teleurgesteld over het resultaat van een op woensdag 20 oktober gehouden snelheidscontrole. De controle werd met radar gehouden op de Schoutenlaan. In één uur tijd passeerden 42 auto's die zich niet hielden aan de daar geldende maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/h. De overtreders zijn op de foto gezet en kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel verwachten. De politie is teleurgesteld omdat deze 20% score ( er passeerden 239 auto's) te hoog is. De politie zal dan ook zeker de komende tijd de controles herhalen.

Leiden - Politie houdt verdachte van winkeldiefstal aan Een 30-jarige vrouw uit Leiden werd op woensdag 20 oktober rond 16.50 uur in bouwmarkt aan de Flevoweg betrapt op het niet afrekenen van 4 fietslampen en een ruitenwisser. De vrouw werd door winkelpersoneel aan de politie overgedragen. De politie hoorde de vrouw en maakt proces-verbaal op. Zij is na het verhoor en het teruggeven van de goederen weer op vrije voeten gesteld.

Alphen aan den Rijn - Rijden onder invloed

Een 44-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 21 oktober omstreeks 00.15 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een surveillerende agent hield de bestuurder op de Boterbloemweg staande voor een controle. Een blaastest gaf een uitslag van 680 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Waddinxveen - Aanrijding Een 19-jarige vrouw uit Waddinxveen reed op donderdag 21 oktober rond 05.20 uur met haar bromfiets tegen een verkeerspaal die als snelheidsremmer op de Peuleyen geplaatst is. De vrouw klaagde over haar rug en nek en is voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Zevenhuizen Poging bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Noordelijke Dwarsweg is donderdag 21 oktober geprobeerd in te breken. Vermoedelijk werden de daders gestoord en gingen ze er vandoor. De politie kreeg een melding van een vermoedelijke inbraak. Volgens getuigen ging het om meerdere personen. Op het terrein troffen agenten een gestolen auto aan en een kluis van het bedrijf. Daarnaast lagen enkele inbrekerswerktuigen. De voordeur bleek geforceerd te zijn. Een zoekactie in de omgeving naar de daders leidde niet tot aanhoudingen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gouda - Aanrijding Een 24-jarige automobilist uit Gouda raakte op woensdag 20 oktober rond 17.10 uur in een bocht van de Burgemeester van Reenensingel in een slip, belandde op de andere weghelft en botste daar frontaal op een 21-jarige automobiliste uit Stolwijk. De Stolwijkse klaagde over haar nek en werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 21 oktober 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --