Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 21-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verlichtingscontroles

LEUSDEN / AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 20 oktober meerdere fietsverlichtingscontroles gehouden.

Van 19.30 uur tot 22.30 uur werd op meerdere locaties in Leusden gecontroleerd. Tweeëndertig fietsers hadden hun voor- en/of achterverlichting niet in orde en werden bekeurd.

In Amersfoort werd op de Heiligenbergerweg van 20.00 uur tot 20.40 uur gecontroleerd. Hier werden twaalf fietsers bekeurd.

Overspuiten

AMERSFOORT Op woensdag 20 oktober werden drie jongens met een gestolen bromfiets aangehouden.

Rond 16.50 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens op de Coelhorsterweg een mogelijk gestolen bromfiets aan het overspuiten waren. Ter plaatse troffen politiemensen het drietal, jongens van 12, 13 en 15 jaar en afkomstig uit Hoogland, aan. Zij waren een snorfiets aan het overspuiten en verklaarden met de snorfiets (!?) te willen gaan crossen. Bij onderzoek bleek dat het voertuig inderdaad was gestolen op maandag 18 oktober op het Sint Jorisplein in Amersfoort. Daarop werd het drietal aangehouden.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De snorfiets is teruggegeven aan zijn 16-jarige Nijkerkse eigenaresse.

Kledingdievegge

AMERSFOORT Op woensdag 20 oktober werd een vrouw aangehouden voor diefstal van kleding.

Rond 14.20 uur zag een personeelslid van een winkel dat een vrouw een nieuwe jas uit de winkel had aangetrokken en haar oude jas in de pashokjes had laten hangen. Tevens trof hij het beveiligingslabel van de nieuwe jas in de oude jas aan. De vrouw, 39 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden en kort daarna aan de politie overgedragen. Aanvankelijk ontkende zij de diefstal, maar gaf later toch toe de jas te hebben gestolen.

In tassen die zij bij zich had, werden nog een zestal nieuwe kledingstukken aangetroffen. Ook hiervan ontkende zij eerst die gestolen te hebben, maar verklaarde later dat zij die bij enkele kledingzaken in Amersfoort had gestolen. Tegen de vrouw is proces-verbaal voor diefstal opgemaakt.