Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Almere 21-10-2004 - Op de kruising Hogering Tussenring en op de A27 vonden woensdagmidag en -avond twee aanrijdingen plaats, waarbij sprake was van letsel. Op de Ring waren drie wagens bij een botsing betrokken, op de A27 ter hoogte van de afslag Haven richting Lelystad betrof het een eenzijdig ongeval.

Bij de verkeerslichten op de Hogering was er ter hoogte van de verkeerslichten sprake van een kopstaartbotsing. De oorzaak is vermoedelijk het niet tijdig inschatten van de situatie.

Het ging om een 35-jarige vrouw uit Almere en onder meer haar zoontje van zes jaar. Verder nog een 19-jarige man uit Huizen en een 23-jarige man uit het Friese Jutrijp. Het jongetje zat achterin en raakte gewond aan zijn hoofd, maar de snee werd ter plaatse behandeld. Hij zat achterin en droeg geen gordel. De overige twee kinderen in die auto hadden wel een veiligheidsriem om.

Op de A27 was aan het begin van de avond sprake van een ongeval. Een 36-jarige Almeerder wilde volgens een getuige een onbekende bestelbus inhalen, die op dat moment ook weer een wagen voorbij wilde. Op dat moment raakte de Almeerder bijna die bus en gaf daarom een ruk aan het stuur. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en raakte de wagen van de weg. De hulpverleningsdiensten waren ter plaatse en hebben de man met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.