Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 21 oktober 2004

Eurindustrial N.V. verwerft tweede logistieke centrum in Venlo

Vastgoedportefeuille Eurindustrial bestaat nu uit elf logistieke centra

Eurindustrial N.V. heeft op 20 oktober 2004 een tweede logistieke centrum in Venlo verworven. Het complex ligt aan de Marco Poloweg 6 op bedrijventerrein Tradeport-West. Het logistieke centrum bestaat uit circa 11.350 m² op- en overslagruimte, waaronder een crossdock center van 6.350 m², en circa 1.500 m² kantoorruimte. Het geheel is gelegen op ruim 44.000 m² eigen grond.

Het logistieke centrum in Venlo is verhuurd aan Ziegler Nederland B.V., onderdeel van de Ziegler Group. Ziegler werd in deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff makelaars in Eindhoven. Ziegler is een logistieke dienstverlener, die actief is in heel Europa. De nadruk ligt op expeditie. De groep biedt werk aan meer dan 5.000 werknemers en bestaat uit 50 bedrijven met 265 vestigingen. De omzet van de groep bedroeg in 2003 circa ¤ 1,8 miljard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel. Ziegler Nederland B.V. beschikt in Nederland naast de vestiging in Venlo over op- en overslagruimte in Zaandam, Schiphol, Rotterdam en Raamsdonksveer.

Door de overname van het logistieke centrum in Venlo groeit het belegde vermogen van Eurindustrial N.V. naar 95 miljoen Euro. De vastgoedportefeuille bestaat nu uit elf logistieke centra, gelegen in Almere, Beuningen, Herkenbosch, Moerdijk (2), Nuth, Venlo (2), Venray, Zeewolde en Zevenaar. Bij elkaar bestaat de vastgoedportefeuille uit ruim 153.000 m² op- en overslagruimte en circa 13.800 m² kantoren op 284.671 m² eigen grond. De jaarhuur bedraagt circa acht miljoen Euro.

Eurindustrial N.V. is een onafhankelijke vastgoedbeleggingsmaatschappij, die belegt in bedrijfsgebouwen die worden verhuurd aan ondernemingen in de sector logistiek en distributie. Eurindustrial N.V. is opgericht op 2 augustus 1999 en was daarmee de eerste aanbieder van indirecte beleggingsmogelijkheden in deze sector. Eurindustrial N.V. richt zich uitsluitend op institutionele beleggers. Op dit moment wordt deelgenomen door 16 institutionele beleggers. Het eigen vermogen bedraagt 48,5 mijloen Euro.

Eurindustrial N.V. verwacht de komende jaren haar belegde vermogen door onder andere sale- and lease back overeenkomsten flink te kunnen uitbreiden. Ondernemingen in de sector logistiek en distributie concentreren zich namelijk in toenemende mate op hun kernactiviteiten en besteden exploitatie, beheer en financiering van vastgoed steeds vaker uit aan gespecialiseerde bedrijven. Daarnaast neemt ook de belangstelling van institutionele beleggers voor logistiek vastgoed toe.

Dit persbericht staat ook op www.eurindustrial.nl.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de directie: De VastgoedKompagnie bv, J. Pons, telefoon: 026-3764525.