Ingezonden persbericht

Eindelijk grip op de secondaire arbeidsvoorwaarden

Job2Home introduceerd Split Billing

ALMERE, 20041021 -- Job2Home zorgt dat er grip komt op de kosten van de secondaire arbeidsvoorwaarden. Nadat deze jarenlang gegroeid zijn, is er nu een enorme vraag naar het indammen van deze kosten. Job2Home zorgt hiervoor door het splitsen van facturen voor werkgevers en het incasseren van het privé gebruik bij werknemers. Dit kan voor het gebruik van een mobiele telefoon, maar ook bijvoorbeeld voor een ADSL verbinding ´van de zaak´ of een uitbreiding op de lease-auto overeenkomst.


Volgens Jeetinder Purwaha, operationeel directeur van Job2Home is voornamelijk de vraag voor het splitsen (ook wel split billing genoemd) van de factuur van de mobiele telefoon veel gevraagd. Hier hebben we dan ook de meeste variatie in, aldus Purwaha. Zo kan een werkgever de kosten op vele mogelijke manieren als privé definiëren, denk hier bij aan splitsing op kantooruren, belbestemming, ´off net´ verkeer. Uiteraard is het ook mogelijk een combinatie te kiezen, of een gewoon een bellimiet in te stellen.

Secondaire arbeidsvoorwaarden zijn de pan uit gestegen. De kosten zijn moeilijk terug te dringen, omdat de werknemer de ´extra´s´ al snel als standaard ervaart. Dan blijft er nog maar één keuze over, dat is een ´fair use´ policy. Gebruiken mag, overmatig gebruik wordt in eigen rekening gebracht. De vraag naar het splitsen van facturen is groot. Voor leveranciers is dit erg onaantrekkelijk om dit aan te bieden, de kosten voor facturatie en incasso stijgen aanzienlijk, nog maar niet te spreken over de incassorisico´s. Job2Home zit transparant tussen de Leverancier, de werkgever en de werknemer. Job2Home handelt alle handelingen af voor alle partijen, het splitsen van de factuur, het versturen van de incassonotificaties en het incasseren van het geld bij de werknemer. De leverancier krijgt, binnen de betalingstermijn, in één keer het volledige bedrag overgemaakt.

Omdat Job2Home onafhankelijk werkt van een leverancier, wordt het beste resultaat behaald voor de werkgever en werknemer. Een oplossing op maat is erg belangrijk volgens commercieel directeur Hilco de Roo. Uit ervaring blijkt dat voor het opstellen van de splitsingsregels wordt vaak de ondernemingsraad om advies gevraagd. Met alleen standaard oplossingen kom je dan niet veel verder. Job2Home helpt werkgevers met de onderhandelingen en geeft adviezen, hiermee is Job2Home uniek.

De splitsing en incasso van mobiel telefoongebruik is nu mogelijk voor Telfort zakelijk volgens De Roo. Er wordt gewerkt aan een oplossing voor de overige mobiele aanbieders. Voor het splitsen van overige diensten is geen beperking van leverancier.

Meer informatie:

Job2Home
Hilco H. de Roo
Telefoon: 06-195 666 49
Mail: hilco@j2h.nl
Wesite: www.j2h.nl




Ingezonden persbericht