Politie Zeeland


W-10032-2004 Aangehouden

Nabij het station in Oost Souburg zijn gisteravond rond 21.15 uur drie jongens aangehouden op verdenking van poging diefstal van een bromfiets.
Een getuige belde de politie dat hij de jongens aan een brommer had zien rommelen. Toen de politie ter plaatse kwam hebben zij de verdachten, van wie de getuige een goed signalement had doorgegeven, aangehouden. De verdachten, een 14-jarige jongen uit Oost Souburg, een 13-jarige jongen uit Amsterdam en een 18-jarige jongen uit Vlissingen, zijn overgebracht naar het bureau en daar verhoord. Een andere verdachte, een 18-jarige jongen uit Oost Souburg, heeft zich vandaag op het bureau gemeld en is ook verhoord. Na verhoor zijn alle verdachten weer in vrijheid gesteld. Mogelijk worden zij doorverwezen naar bureau HALT.


Z-10033-2004 Aangehouden

In Sas van Gent, op de Provinciale weg N252, is vanmorgen omstreeks 07.40 uur een 24-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging.
De man dwong omstreeks voornoemd tijdstip een groep fietsende scholieren tot stoppen omdat hij het vermoeden had dat ze een familielid van de man hadden lastig gevallen. Een van de scholieren, een 14-jarige jongen uit Sas van Gent, verklaarde bij zijn keel gegrepen te zijn en dat de man met zijn fiets had gegooid. Getuigen bevestigden dit verhaal. De 24-jarige man, afkomstig uit de gemeente Terneuzen, is aangehouden door de politie en na verhoor weer heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


O-10034-2004 Verkeerscontroles Oosterscheldebekken

Vandaag zijn op verschillende plaatsen in politiedistrict Oosterscheldebekken verkeerscontroles gehouden.
Een radarcontrole werd gehouden tussen 09.20 en 16.30 uur op de Oude Rijksweg N289. Hier werden 2110 voertuigen gecontroleerd en hiervan reden er 471 te hard. In Kapelle en Yerseke werd vijf maal een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en twee maal voor het niet dragen van een helm op de brommer. Ook werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel op Tholen en een keer voor het negeren van een verplichte rijrichting.


W-10035-2004 Auto vernield

Een geparkeerd staande auto in Vlissingen is vernield.
De auto stond, tussen zondag 17 oktober en vandaag, geparkeerd op de Visserijkade in Vlissingen. Uit de auto werd een aantal cd's weggenomen. Ook werden auto-onderdelen van de auto gedemonteerd en weggenomen.