Politie Zeeland


W-10036-2004 Controle Middelburg

Tijdens een roodlichtcontrole in de Scheldestraat in Vlissingen werd een 24-jarige Middelburger betrapt op het negeren van het rode licht.
Op de vraag waarom hij het rode licht negeerde, antwoordde hij dat zijn rem kapot was. Ook had de man geen bromfietscertificaat of rijbewijs. Hiervoor kreeg de man bekeuringen. Ook kon de man geen verzekeringsbewijs van de brommer tonen en zat zijn verzekeringsplaatje middels een elastiekje aan de brommer bevestigd. Om dit feit is de brommer uit het verkeer genomen en wordt er onderzoek verricht aan de brommer.


Z-10037-2004 Diefstal uit auto

In de Middenstraat in Sluiskil is ingebroken in een auto.
Uit de auto werd onder andere geluidsapparatuur weggenomen.


Z-10038-2004 Aanrijding Hulst

Op de Absdaalseweg in Hulst heeft vanavond rond 18.00 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 28-jarige automobilist uit Hulst reed over voornoemde weg en verleende op het kruispunt geen voorrang aan een 16-jarige bromfietser uit Hulst. De bromfietser reed op een voorrangsweg. Beide voertuigen raakten flink beschadigd door de aanrijding. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.


O-10039-2004 Roodlichtcontrole

In de Buijs Ballotstraat in Goes is, tussen 16.15 en 17.50 uur, een roodlichtcontrole gehouden.
In totaal werden er 15 processen-verbaal opgemaakt voor overtreders.


W-10040-2004 Uit de hand gelopen burenconflict

Op de Kievietsprenk in Vlissingen is vanmiddag rond 16.30 uur een conflict volledig uit de hand gelopen.
Een onenigheid tussen kinderen is vermoedelijk uitgelopen op een vechtpartij, waarbij de aangever, een 32-jarige Vlissinger, wat schaafwonden heeft opgelopen.
Drie mannen, allen uit Oost Souburg en varierend in leeftijd van 40 tot 50 jaar, zijn aangehouden op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging tegen personen en/of goederen. Tijdens de aanhouding van een 50-jarige Oost Souburger keerden getuigen zich tegen een politieman die, omwille van het sussen van de vechtpartij, zijn diensthond uit de auto had gehaald. Een van de twee getuigen heeft getracht de diensthond met een hamer te slaan, de hond heeft geen letsel opgelopen. Een van de aangehouden verdachten heeft een wond in zijn gezicht opgelopen, mogelijk omdat zijn bril is stukgegaan tijdens een worsteling ten tijde van de aanhouding. Alle verdachten zijn ingesloten in Torentijd en worden nog verhoord.
Ook worden nog verdere getuigen gehoord over deze zaak.


O-10041-2004 Roodlichtcontrole

In Goes, op de Fruitlaan, is tussen 16.00 en 17.30 uur, een roodlichtcontrole gehouden.
Er werden vier bekeuringen uitgeschreven.